Ga naar hoofdinhoud

FleetRepair start dienst voor schadelastbeheersing

FleetRepair, de schadeherstelketen voor bedrijfsauto’s, start in samenwerking met ITAS Systems, expert in onder meer tachograaf analyses, een nieuwe gratis dienst voor schadelastbeheersing bij transporteurs. Met deze dienst gaat ITAS Systems de rijstijl van chauffeurs analyseren met als doel deze te verbeteren om de kans op schades aan de bedrijfsvoertuigen te verminderen.

Schademanagement en rij-opleiding werken samenAanleiding voor de ontwikkeling van deze dienst is een SWOV rapport over de veiligheidscultuur bij transportbedrijven en schadepreventie. Hieruit blijkt dat transporteurs kosten door schades kunnen terugdringen door onder meer aandacht voor de rijstijl van hun chauffeurs. Daarom heeft FleetRepair deze gratis dienst ontwikkeld om haar klanten te ondersteunen om het aantal schades en ook de kosten hiervan terug te dringen.

Rijgedrag analyse

De nieuwe dienst is geschikt voor alle bedrijven met een wagenpark (boven 3500 kg GVW) met een analoge of digitale tachograaf. Reden voor een analyse kan zijn dat een chauffeur een schade heeft gereden of bijvoorbeeld een bovenmatig aantal schades veroorzaakt. De analyse wordt door ITAS Systems uitgevoerd op basis van de geregistreerde data in de tachograaf, zodat geen extra apparatuur nodig is. Beoordeeld worden onder meer het accelereer-gedrag, mate van constante rijsnelheden, en het decelereer gedrag, ofwel laat men het voertuig uitrollen en of hoe vaak en hoe abrupt wordt geremd. Deze gegevens geven een duidelijk beeld van het rijgedrag van de chauffeur. De analyse kan worden uitgevoerd over elke gewenste – korte of langere – periode. Na afloop komt ITAS Systems met een rapport dat samen met de leidinggevende in het bedrijf wordt besproken. Hierbij komen verbeterpunten naar voren die kunnen leiden tot een kleinere kans op schades. Andere voordelen van de analyse zijn minder slijtage van de bedrijfsauto o.a. van de banden/remmen, een lager brandstofverbruik en minder CO2 uitstoot. Indien de leidinggevende dat nodig acht, kunnen FleetRepair en ITAS Systems een uitgebreid na traject bieden, afgestemd op de behoeften van de transporteur en van de chauffeur. Hierbij kan bijvoorbeeld uitgebreid worden ingegaan op een verdere mogelijke schadelastbeheersing en schadeafwikkeling.

De nieuwe gratis dienst voor schadelastbeheersing van FleetRepair en ITAS Systems is bedoeld voor wagenparkbeheerders en transporteurs die klant zijn of worden bij de truckschadeherstelbedrijven die zijn aangesloten bij FleetRepair.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer