Flitsende Volvo’s FH voor HG Transport • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Flitsende Volvo’s FH voor HG Transport

HG Transport uit Heerenveen heeft vijf Volvo’s FH in de kenmerkende flitsende zwart-gele styling in gebruik genomen. De vijf Volvo FH 460 trekkers zijn verschillend uitgevoerd. Zo zijn er twee 4×2 trekkers en drie 6×2 trekkers waarvan twee met een extra lage schotelhoogte. De FH’s werden geleverd door dealer MS. de Vries.

HG Transport is sinds 1996 actief vanuit Heerenveen. Het bedrijf wordt geleid door Cees en Gerrit van der Wal in samenwerking met de oprichter, Harm van der Wal. HG Transport is dan ook een typisch familiebedrijf dat zich vooral richt op het transport van recycling materiaal. Middels een deels in eigen huis ontwikkeld systeem kunnen 20- en 40ft containers vertikaal geplaatst worden voor belading. Daardoor ontstaat een bijzondere effectieve belading van de zeecontainers. HG Transport verzorgt de im- en export van deze containers via de havens van Rotterdam, Antwerpen, Le Havre, Bremerhaven en Hamburg voor verschillende opdrachtgevers.

van links naar rechts: Cees van der Wal, Harm van der Wal, Piet de Vries en Gerrit van der Wal.

Twee van de nieuwe Volvo trekkers zijn uitgerust als lowdeck met een schotelhoogte van slechts 95 cm. “Voor onze kippende containeropleggers hadden we een extra lage schotelhoogte nodig, maar vanwege de aslasten ook een voorloopas. Bij Volvo hadden ze een passend antwoord op onze vraag. Met deze oplossing blijven we binnen de wettelijke aslasten, en binnen de totale toegestane hoogte met onze opleggers. Bovendien biedt Volvo dan ook nog ruimte voor voldoende brandstof aan boord”, aldus Cees Van der Wal. Naast de twee lowdeck 6×2 trekkers zijn er ook een 6×2 trekker met een schotelhoogte van 105 cm én twee 4×2 trekkers afgeleverd met normale schotelhoogte afgeleverd. Dankzij de wielbasis van 400 cm in combinatie met een verder naar voren geplaatste opleggerschotel ontstaat er een ideale aslastverdeling voor deze trekkers. De 4×2 trekkers worden onder andere ingezet voor het transport van walking-floor opleggers.

De nieuwe Volvo FH trucks zijn de eerste trucks van dit model in de vloot van HG Transport. De keuze viel op de ruime Globetrotter cabine waarin de HG chauffeurs de hele week mee van huis zijn. Om die reden koos HG Transport voor alle comfort en veiligheid aan boord. Harm van der Wal: “Deze trucks zijn uitgerust met het complete Active Safety Pakket met onder meer een dode-hoek waarschuwing en het actieve anti collision systeem met noodremfunctie. Dat is een mooi stuk extra veiligheid voor onze chauffeurs en de medewegggebruikers.” Over de keuze voor Volvo is de familie Van der Wal duidelijk. Oprichter en directeur Harm van der Wal: “Onze eerste Volvo was een F613 die we kochten bij dealer MS. De Vries. Later volgden de F6S types en daarna de nodige F- en FH modellen. Eigenlijk hebben we altijd Volvo trucks in de vloot gehad en dat was altijd naar volle tevredenheid. Met deze nieuwe vijf Volvo trekkers wordt dan ook een jarenlange relatie voortgezet en dat zegt veel over de relatie met de Volvo Trucks dealer.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer