‘Flitspalen’ voor Mautcontrole langs Bundesstrassen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Flitspalen’ voor Mautcontrole langs Bundesstrassen

De Duitse overheid gaat op naleving van de Maut op Bundesstrassen controleren door middel van blauwe controlezuilen die veel weg hebben van flitspalen.

Maut zuilDe blauwe zuilen zijn afgelopen week geplaatst op diverse locaties voor een pilotproject. De zuilen zijn technisch gezien geen flitspalen, ze controleren enkel of voertuigen Maut hebben betaald en doen zo hetzelfde als de portalen op de Autobahn. Voor de proef plaatst uitbater Toll-Collect eerst een blauwe zuil in elke Duitse deelstaat. Deze zuilen verwerken alleen data van voertuigen waarvan het vermoeden bestaat dat ze Maut niet of niet goed betaald hebben. Alle andere data die kan worden waargenomen wordt ter plekke van het heugen van de ‘flitspaal’ gewist. De zuilen krijgen een opvallende blauwe kleur om ze te onderscheiden van echte flitspalen.

Op 1 juli 2018 wordt Maut verplicht op alle Bundesstrassen. Het gaat dan om 40.000 km extra Bundesstrassen die erbij komen, goed voor twee miljard euro aan jaarlijkse overheidinkomsten.

Bron: Verkehrsrundschau
Foto: Toll-Collect

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer