FNV: AFMB wil af van Nederlandse chauffeurs • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

FNV: AFMB wil af van Nederlandse chauffeurs

FNV Bondgenoten heeft woensdag een brief aan minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gestuurd om te waarschuwen voor de praktijken van het ‘uitzendbureau’ AFMB. Dit bureau was de drijvende kracht achter de verboden ‘Cyprusroute’. Het bureau heeft aangekondigd met een nieuwe schijnconstructie te gaan werken die het verbod op de oude schijnconstructie omzeilt.

FNV AFMB onslag NL chauffeursIn een brief die FNV Bondgenoten onder ogen is gekomen, deelt AFMB mee dat het Nederlandse vrachtwagenchauffeurs bij opdrachtgevers van AFMB wil gaan vervangen door Polen, Tsjechen, Roemenen en Bulgaren die via Cyprus aan het werk worden gezet in Nederland. Als het aan AFMB ligt, zullen de Nederlanders worden ontslagen. AFMB stelt met deze constructie ‘exorbitante’ kostenbesparingen te kunnen realiseren voor opdrachtgevers.

Grens van het toelaatbare

Eerste onderhandelaar Transport en Logistiek Egon Groen van FNV Bondgenoten vindt dit standpunt van AFMB beneden alle peil. “De SVB heeft op ons aandringen eerder duidelijk gemaakt dat we in Nederland niet gediend zijn van dergelijke schijnconstructies. AFMB meent zich te kunnen permitteren de geest van een besluit te kunnen negeren en zoekt weer de grens van het toelaatbare op. De Nederlandse werkgelegenheid dreigt op deze manier compleet te worden verdrongen. Bovendien straalt het gedrag van AFMB af op bedrijven die wel op een eerlijke manier willen concurreren in deze branche”, aldus Groen.

Alert

FNV Bondgenoten vraagt minister Asscher om het UWV te instrueren alert te zijn en om de beleidsregels rond ontslag strikt toe te passen, mocht het UWV worden geconfronteerd met deze constructie. Bovendien vraagt de bond aan de minister om contact te zoeken met zijn collega’s in Polen, Tsjechië, Roemenië, Bulgarije en Cyprus om ook deze schijnconstructie hoe dan ook onmogelijk te maken.

 

2 reacties op “FNV: AFMB wil af van Nederlandse chauffeurs

  • A.Monster

    een slechte zaak om allen buitenlandse chauffeurs te nemen en
    de Nederlandse van een uitkering laten leven,waar zijn ze mee bezig

  • Tja meneer van de Laak wil van zijn lastige chauffeurs af. Menige nederlandse chauffeur is al ontslagen bij Boers transport in Poeldijk. En de eerste Hongaarse chauffeur rijdt er al. .Heel triest. .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer