Ga naar hoofdinhoud

FNV sleept Brinkman Trans-Holland voor de rechter

Brinkman Trans-Holland moet dinsdagmiddag voor de rechter in Assen verschijnen om zich te verantwoorden voor de vermeende inzet van onderbetaalde buitenlandse chauffeurs. Dat meldt RTV Drenthe.

Het kort geding is aangespannen door chauffeurs en de FNV. Volgens bestuurder Edwin Atema worden de chauffeurs ‘vet onderbetaald’. “Brinkman heeft chauffeurs in dienst met verschillende nationaliteiten. Zij zijn niet alleen afkomstig uit Nederland, maar ook uit Polen, Oekraïne en Moldavië”, aldus Atema. “Die chauffeurs uit andere landen worden vet onderbetaald. Daardoor staat gezonde werkgelegenheid onder druk en doet Brinkman aan concurrentievervalsing en uitbuiting. Maar ook Nederlandse chauffeurs worden onderbetaald.”

Als het aan Atema ligt is de rechtszaak snel voorbij. “Voor de procedure heeft Brinkman verklaringen van Poolse chauffeurs als bewijs aangeleverd. Die hebben wij laten vertalen. Daarin zeggen de chauffeurs dat zij 266 euro per maand verdienen. Het bedrijf levert dus zelf het bewijs dat zij de regels aan hun laars lappen.”

Brinkman Trans-Holland kreeg eerder al bezoek van ILT en beweerde destijds volledig aan de regels te voldoen.

Bron: RTV Drenthe

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer