FNV stemt in met eindbod CAO • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

FNV stemt in met eindbod CAO

De leden van FNV Bondgenoten hebben dit weekend ingestemd met het eindbod van de werkgevers voor een nieuwe CAO Wegtransport. Daarmee accepteren zij een loonsverhoging van vijf procent. De leden van CNV Beroepsgoederenvervoer stemmen later deze maand over het eindbod van de werkgevers.

CAO-onderhandelingen Pen + papierOp in totaal 13 ledenvergaderingen stemden 208 leden van FNV voor het accepteren van het eindbod en 189 tegen. In Tilburg, Barneveld en Heerenveen werd stevig tegen het eindbod gestemd. De reacties van chauffeurs op de site van FNV Kadergroep Noord zijn overwegend teleurgesteld van aard. Men heeft er weinig vertrouwen in dat de leden van CNV Beroepsgoederenvervoer het voorstel van de werkgevers nog zullen wegstemmen. De leden van CNV Beroepsgoederenvervoer stemmen op 13 december over het CAO-voorstel.

De voorgestelde CAO loopt van 1 oktober 2008 t/m 31 december 2009. De loonstijgingen zijn per 1 januari 2009 3,5 procent en per 1 oktober 2009 0,9 procent. Daarbij komt per 1 januari 2009 een tegemoetkoming ziektekosten van 0,6 procent van het verdiende SV-loon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer