Foto’s: 600 CuBoTainers voor Vos Logistics • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: 600 CuBoTainers voor Vos Logistics

Carrosseriebouwer Wecon heeft de 600e CuBoTainer aan logistiek dienstverlener Vos Logistics geleverd. Vos Logistics wilde de veiligheid verbeteren van het transporteren van kleding in losse zakken. De CuBoTainer is een wissellaadbak gebruikt een combinatie van harde zijpanelen met schuifzeilen. De zijpanelen zorgen ervoor dat de goederen op hun plaats blijven. Tegelijkertijd kunnen de goederen nog steeds gelost worden via de zijkant door de toepassing van schuifzeilen.

Vos Logistics heeft een vloot van 120 trucks die worden gecombineerd met 1.250 wissellaadbakken in Noordwest Europa (Nederland, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Denemarken). Deze worden hoofdzakelijk gebruikt voor het vervoeren van kleding, kunststof, papier, tweedehands schoenen, plastic afval, stro en hooi, maar ook voor isolatiemateriaal en pallets. Het hef-dak stelt Vos Logistics in staat om meer volume over dezelfde afstand te vervoeren; dit geeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om 760 euro pallets in totaal te laden in plaats van 722. Daarnaast zijn de wissellaadbakken ideaal voor lokale opslag. Zeker voor de verpakkingsindustrie, waar volle containers met pallets en vaten in diverse maten geleverd worden en lege containers retour komen, levert dit bijzonder veel voordeel op.

Wim Roelofsen, Business Unit Manager bij Vos Logistics Breukelen: “Uitpuilende goederen zorgden voor problemen met onze klanten. Er kwam spanning kwam op de zeilen aan de zijkant wanneer de lading heen en weer schoof waardoor de trucks breder werden met zo’n 20 tot soms wel 30 cm. De normen volgens de Europese wetgeving konden we niet naleven en dat was een probleem, met name in Duitsland. We hadden een intelligente oplossing nodig.”

Daarnaast is Vos Logistics toe aan eenheid in haar vloot. Door de jaren heen is er een breed assortiment aan wissellaadbakken verzameld, ontstaan door diverse acquisities en verschillende klantenwensen, zoals buiten standaard afmetingen. De internationale standaard voor groot volume laadbakken is nu gebaseerd op een 20ft container, vastgesteld op een lengte van 7,82 meter, wat resulteert in een capaciteit van 38 euro pallets of 28 blokpallets.

Functionaliteit was uiteraard het belangrijkste doel tijdens het ontwikkelingsproces. Daarnaast hebben de samenwerkende partijen er ook voor gezorgd dat het extra gewicht tot een minimum beperkt bleef.

“De CuBoTainer is een intelligente laadeenheid die voldoet aan de normen van de Europese wetgeving en de wens van onze klanten aangaande efficiënte logistiek”, gaat Roelofsen verder. “Bij Vos Logistics zijn we continu aan het zoeken naar innovatieve oplossingen voor onze klanten. De CuBoTainer is daar het optimale resultaat van; bijzonder geschikt voor het vervoeren van kleding en banden, maar ook voor waardevolle goederen.”

Daniel Hemker, Managing Director van Wecon: “Het zeker stellen van de veiligheid van de lading is een bijzonder uitdagende taak wanneer het gaat om het transporteren van kleding. De CuBoTainer is TÜV gecertificeerd en voldoet aan de internationale normen met betrekking tot stijfheid. In Duitsland en Oostenrijk  Is het zelfs het zogenaamde “Formfestigkeits-Zertifikat” toegekend. Daarnaast heeft de CuBoTainer ook een ladingzekering certificaat ontvangen volgens de VDI 2700, EN 12195, EN 12642 en de code “XL”. Vos Logistics heeft dit system gepatenteerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer