Foto's: Amazon verstuurt data per vrachtwagen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Amazon verstuurt data per vrachtwagen

Amazon gaat vrachtwagens inzetten voor het vervoer van grote hoeveelheden data naar de cloud. Dat meldt Jeff Barr van Amazon in een blogpost.

Data op grote schaal verplaatsen naar de cloud is een enorme uitdaging. Bij het verplaatsen van petabytes of zelfs exabytes aan data kan het zelfs met een snelle verbinding wel jaren duren voor alles is overgeplaatst naar de cloud van Amazon Web Services.

Daarom heeft Amazon nu de Snowmobile bedacht: een vrachtwagen die is verbonden aan een netwerk en tot 100 petabyte aan data kunnen vervoeren. Het compleet vullen van de vrachtwagen duurt circa 10 dagen. Zeker bij inzet van meerdere trucks is het dataverkeer zo sneller dan over internet, zegt Barr. Aan bescherming van data, ook tegen diefstal is gedacht: de Snowmobile container wordt beveiligd met een escorte, is waterdicht en tevens geklimatiseerd.

Over de prijs van de Snowmobile service is nog niets bekend, maar Barr zegt wel dat het minder duur wordt dan datatransport via een netwerk. Barr heeft overigens met Lego even de verschillende stadia van datatransport per vrachtwagen weergegeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer