Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Eerste details nieuwe Scania truckrange

Het lijkt erop dat het design van de nieuwe Scania truckrange bekend is. Afgelopen weekend lekten foto’s uit van een schaalmodel dat de nieuwe Scania S-series moet zijn. TTM.nl kan in aanvulling op de beelden alvast de eerste technische details van de truck melden.

newscania_sOm te beginnen: de nieuwe Scania is echt helemaal nieuw. Andere truckmerken spraken de afgelopen tijd ook van ‘nieuwe’ producten, maar kwamen dan met veel van wat we al kenden op de proppen. De nieuwe Scania truckrange heeft echter een nieuw uiterlijk en een geheel nieuw interieur.

De cabine is opnieuw ontworpen, inclusief een volledig nieuwe cabine-ophanging. De vloer in de cabine is, zoals al werd gespeculeerd, vlak. Het dashboard, de elektronica, instrumentendisplay, het multimediasysteem, het is allemaal opnieuw ontworpen. Ook Scania’s rij-assistentiesystemen hebben een impuls gekregen.

newscania_s2Wat niet te zien is op de spyfoto’s en de foto’s van het model is dat de vooras is ten opzichte van het huidige model iets naar voren is geplaatst om betere remprestaties te krijgen. Het chassis is nieuw ingericht, met een andere indeling voor de verschillende componenten.

Efficiency is natuurlijk een van de hoofdpunten in de nieuwe truckrange, dus is er veel werk gestoken in de motoren, transmissie en vooral de achteras, om verlies door frictie daar zo veel mogelijk te voorkomen. Duidelijk is ook dat de nieuwe toptruck van Scania de S-serie gaat heten en dat er een versie komt met V8-motor met 730 pk.

newscania_s_spyDe eerste reacties van mensen die de nieuwe Scania in levenden lijve gezien hebben, schijnen bijzonder positief te zijn, zeker over het uiterlijk van de truck. Dat is op zich verbazingwekkend, want het schaalmodel van de Scania S-series is wat betreft ontwerp niet echt spectaculair. Er waren zelfs Scania-adepten die op social media meenden te moeten zeggen dat de nieuwe Scania toch wel erg veel op een DAF leek…

Hoe het ook zij, met de nieuwe informatie wordt het wachten tot de officiële onthulling op 23 augustus wellicht wat makkelijker.

Foto’s: Facebook

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer