Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Iveco introduceert Daily Euro 6

Met de aanstaande emissie-eis van Euro 6 voor bestelauto’s past Iveco de Daily-range aan, met natuurlijk nieuwe motoren, maar ook een licht gewijzigd front en nieuwe connectiviteitsfunctie genaamd Daily Business Up. Iveco wil blijkbaar hoog inzetten met de Daily Euro 6, want de presentatie vond plaats op de Mont Blanc.

De ‘New Daily Euro 6 range’, zoals Iveco hem noemt,  biedt twee viercilinder motoren met een inhoud van resp. 2,3 en 3,0 liter, een vermogen dat reikt van 120 tot 210 pk en een koppel van 320 tot 470 Nm. Volgens Iveco is de nieuwe Daily Euro 6 8 procent zuiniger dan de Euro 5 modellen. Dat gebeurt mede door de EcoSwitch PRO, een systeem dat de motor een beetje knijpt waar het gaat om koppel en vermogen.  Het systeem weet ook wanneer moet worden ingegrepen, zonder tussenkomst van de bestuurder. Dit systeem signaleert namelijk of het voertuig geladen is of niet, zodat brandstof wordt bespaard en de emissies verder omlaag worden gebracht zonder dat hierdoor de productiviteit van de klant gevaar loopt.  Iveco belooft lagere  onderhouds- en reparatiekosten als gevolg van langere intervallen (nu 50.000 km) tussen de servicebeurten. Duurzame componenten leveren bijkomende besparingen op tot 12 procent. Het New Daily Euro 6 aanbod behelst tevens de Hi-Matic 8-traps volautomaat in vijf uitvoeringen.

Uiterlijk is de Daily ook licht aangepast. In de grille zitten nu een lijnenstructuur, hier en daar voorzien van wat chroom, in plaats van de blokjesstructuur van de Euro 5 range. In de cabine is het tijdens het rijden volgens Iveco comfortabeler, met onder meer een geluidsniveau dat 4 decibel verminderd is. Het interieur heeft een nieuw lederen stuurwiel, blauwe bekleding van de zittingen en een nieuwe met schuim gevoerde hoofdsteun. De inrichting is ook voorzien van tot 18 opbergvakken die strategisch over de cabine zijn verdeeld om gemakkelijker toegang te waarborgen. Op het functionele dashboard zijn nieuwe functies aangebracht, ontworpen om een professioneel online workstation te creëren. De nieuwe digitale radio (DAB), ingebouwd in het dashboard, biedt alle belangrijkste DAB- en FM-functies tezamen met alle multimedia- en telefoon-beheersfuncties die men kan verwachten in een hoogwaardig voertuig. Een praktische houder is beschikbaar voor mobiele toestellen van uiteenlopend formaat en dient tevens als clipboard. Middels twee USB’s wordt multimedia-inhoud toegankelijk gemaakt middels de nieuwe DAB radio en kunnen mobiele apparaten worden opgeladen. Tevens is als optie een inductielader beschikbaar voor smartphones voorzien van de laatste technologische vondsten.

Op de Daily Euro 6 biedt Iveco nu een nieuw connectiviteitssysteem: Daily Business Up. Deze applicatie kan voor de klant dienen als bestuurdersassistent met functies als het Driving Style Evaluation (DSE) systeem, het professionele Sygic rijstijlverbeterings- en navigatiesysteem, zowel als de Interactieve Gebruikershandleiding. De app dient tevens als bedrijfsassistent voor de bestuurder en levert als zodanig een bijdrage aan de efficiency van de bedrijfsvloot met Fleetwork en aan het bijhouden van de geplande diensten. De app roept ook de klantenservice in door middel van een directe link naar de Iveco Assistance Non Stop, de 24/7 hulpdienst langs de weg. Elk van deze functies draagt bij aan de lagere totale bedrijfskosten van de New Daily Euro 6 en een gezond nettoresultaat voor de klant. Raffaele Di Donfrancesco, Iveco Daily Business Line Director, gaf dit commentaar: “De exclusieve nieuwe Daily Business Up app is een bewijs te meer van het Business Instinct dat de New Daily Euro 6 in staat stelt vooruit te lopen op- en te voldoen aan de zakelijke eisen die onze klanten aan een bedrijfsvoertuig stellen. Deze innovatieve app dient als bestuurdersassistent door real time rij-suggesties te leveren die tot aanzienlijke brandstofbesparingen leiden. Tegelijkertijd schept hij een naadloze verbinding tussen de back office van onze klanten en hun voertuig, dat zodoende wordt getransformeerd tot een volledig functioneel mobiel kantoor. Daily Business Up geeft onze klanten een concurrentievoordeel waarmee ze hun bedrijf kunnen ontwikkelen en laten groeien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer