Foto’s: Michelin showt nieuwe X Works constructieband • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Michelin showt nieuwe X Works constructieband

Michelin heeft haar nieuwe Michelin X Works constructieband gepresenteerd. De band is beschikbaar als eerste montage en vervangingsband, in de maten, 315/80 R 22.5 Z/D en 385/65 R 22.5 T.

Michelin onderscheidt drie verschillende terreinen waar bouwbanden zich moeten onderscheiden. Het eerste terrein is de bouwdistributie, voor levering aan bouwplaatsen. De nieuwe Michelin X Works is in de Front & Drive uitvoering beschikbaar in de afmeting 315/80 R 22.5 en in de Trailer uitvoering in de afmeting 385/65 R 22.5. Hij is er dus voor de gehele combinatie (stuuras, aandrijfas en trekas) in de twee belangrijkste afmetingen voor de markt. Deze band is gemaakt voor gebruikers die de meeste kilometers afleggen op verharde wegen, maar ook op bouwplaatsen komen om grondstoffen of beton af te leveren dan wel afval op te halen. Ze hebben zowel behoefte aan een lange levensduur in kilometers (voor het gebruik op verharde wegen), maar ook aan trekkracht (voor gebruik op bouwplaatsen). Voor op de bouwplaatsen zelf heeft Michelin de X Works HD, bedoeld voor gebruikers die meer dan 20  procent van de kilometers afleggen op grote bouwplaatsen; bijvoorbeeld bij de aanleg van een luchthaven of van wegen en bij de bouw van huizen of winkelcentra. Hij zorgt voor robuustheid, uithoudingsvermogen, duurzaamheid en veiligheid. Doordat ze op de nieuwe band een schadegarantie (Damage Warranty) krijgen, kunnen gebruikers hem met een nog geruster gevoel inzetten. Hun budget blijft immers onder controle; zelfs bij onverwachte gebeurtenissen. Michelin heeft voor deze nieuwe band een aanbod dat gebruikers de mogelijkheid biedt om, met behulp van Michelin Remix 1 1 2, de maximale waarde uit het karkas te halen. De Michelin X Works HD in de uitvoering Front & Drive is in de afmeting 315/80R22,5 vanaf 1 mei 2016 beschikbaar op de Europese markt. De derde plek waar X zijn werk kan doen is in steengroeven. Daarvoor is de Michelin X Force gemaakt. Deze band kan het grootste deel van de tijd rijden op wegen die ongeschikt zijn voor normaal verkeer, op bouwplaatsen met agressieve ondergrond, en in steengroeven. Ze zorgen onder alle omstandigheden voor robuustheid en trekkracht. Dankzij haar enorme ervaring in het grondverzet en in militaire toepassingen, en met voertuigen voor de brandweer en voor de veiligheidsdiensten, kon Michelin de beste technologieën die bestaan inzetten voor deze band. De schadegarantie voor nieuwe banden geeft gebruikers een gerust gevoel. Hun budget blijft onder controle; ook bij onvoorziene gebeurtenissen. De nieuwe Michelin X Force Front in de afmeting 315/80R22.5 is vanaf 1 januari 2017 beschikbaar.

Michelin meldt dat het bij de nieuwe Works banden gebruik heeft gemaakt van nieuwe technologieën. Zo is er carbion gebruikt. Dit materiaal is het resultaat van een innovatief proces waarbij bepaalde componenten voor het loopvlak in vloeibare vorm worden gemengd. Daardoor ontstaat een meer homogeen materiaal en kan de kilometerprestatie van de band worden verbeterd. Tevens heeft de Works Z-vormige lamellen voor trekkracht die het niet laat afweten. De speciale lamellen (in de vorm van een Z) versterken de trekkracht en de grip in de winter; met name op besneeuwde wegen. Met deze technologie kan de Michelin X Works D de doelstellingen halen die verband houden met de 3PMSF markering. Ook is er gebruik gemakt van Powercoil, een nieuwe generatie robuustere staaldraden voor het karkas die minder wegen en dus meer uithoudingsvermogen en minder rolweerstand hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer