Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Nieuwe MAN’s met autolaadkraan voor Balvert

Balvert & Zn uit Nieuwkoop noemt zichzelf ‘autolaadkraanspecialist’ en dat is niet voor niets. In de eigen vloot van inmiddels negentien voertuigen zijn twaalf trucks uitgerust met een autolaadkraan. Het bedrijf groeide de laatste drie jaar met maar liefst 6 trucks en alleen al in 2016 werden er vijf nieuwe MAN trucks in bedrijf genomen.

Familiebedrijf Balvert & Zn is trouw aan zijn leveranciers. De eerste MAN-truck werd al in 1964 aangeschaft en sindsdien bestaat de vloot vrijwel volledig uit trucks van dit merk. Vrijwel ja, want na een overname verscheen er één ander merk in het wagenpark. Bart Balvert: “Wij zijn bijzonder trouw aan bedrijven en de relatie met onze leveranciers staat voorop. Autobedrijf Benton verzorgt alle onderhoud en reparaties voor ons en de trucks worden steevast geleverd door Van Leeuwen Truckservice.”

Vier van de vijf nieuwe MAN-trucks die vorig jaar aan de vloot werden toegevoegd zijn voorzien van een HMF-autolaadkraan. Het gaat om twee vierassers waarvan er een zowel als bakwagen en als trekker inzetbaar is. Dit is een 35.480 8×4 BLS met een 85Tm HMF- kraan. Dit chassis is door CCH zodanig opgebouwd dat er zowel een ballastbak als een oplegger kan worden vervoerd. De unieke MAN TGX is voorzien van een extra stevig 9,5 mm chassis met een steunpoot aan de voorzijde. De voorbereidingen daarvoor zijn af fabriek geleverd. Een tweede vierasser betreft een 35.480 8×2 BL bakwagen met eveneens een 85Tm HMF-autolaadkraan.

Daarnaast zijn er drie 6×2 chassis afgeleverd, waarvan twee trekkers en een bakwagen. Een van die twee is een 26.400 BLS M met een 32Tm kraan. Ook is er een 6×2 bakwagen afgeleverd met eveneens een 32Tm autolaadkraan en een open laadbak. De vijfde nieuwe MAN is een TGX 26.480 6×2 trekker. Zo trouw als Balvert is aan het merk MAN, zo trouw is het bedrijf ook aan HMF-dealer en carrosseriespecialist CCH. Balvert: “Wij hebben al jaren een uitstekende relatie met zowel Benton, Van Leeuwen Truckservice als CCH. Die samenwerking is erg belangrijk als het om dit soort gecompliceerde voertuigen gaat. Een standaard trekker is niet zo moeilijk, maar dit soort voertuigen met autolaadkranen vergen heel veel engineering. CCH werkt graag met MAN-trucks en die uitstekende relatie leidt voor ons tot unieke voertuigen met alle mogelijkheden die wij nodig hebben.” Mede dankzij de nauwe samenwerking tussen de verschillende partijen is het gelukt om alle vijf voertuigen in 2016 te bestellen én af te leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer