Foto's: nieuwe Schmitz schuifzeiloplegger • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: nieuwe Schmitz schuifzeiloplegger

Voor modeljaar 2010 heeft Schmitz Cargobull zijn schuifzeiloplegger S.PR flink onder handen genomen. Het chassis is versterkt, er is meer comfort en bescherming van de lading door nieuwe luchtvering, de achterdeuren zijn vernieuwd en er zijn meer opties voor alle klantenwensen.

Schmitz Cargobull SPR+Schmitz heeft ten opzichte van het vorige model de langsdragers van het chassis duidelijk versterkt. Uit proeven op de testbank en op de weg blijkt dat de nieuwe S.PR+ nu zeer geschikt is om op slechte wegen te rijden, zelfs met vollast. Door de hogere stijfheid van het chassis stijgt de levensduur van het chassis eveneens.

Als we dan toch op slechte wegen rijden, is een iets sterkere luchtvering wel prettig. Daar heeft Schmitz aangedacht en heeft de luchtbalgen van de vering vergroot tot een doorsnede van 300 mm. Ook is de druk in de balgen verhoogd en is de montage iets veranderd.

De S.PR+ schuifzeiloplegger is tevens aan de voor- en achterzijde verstevigd, ook op de hoeken. Aan de achterzijde zijn nieuwe, ergomische Mono-Gelenk scharnieren aangebracht op de aluminium deuren, die we ook al op andere opleggers van Schmitz zagen. Ook aan de voorzijde en de zijkant zien we aluminium panelen die naast stevigheid ook zorgen voor een betere bescherming tegen ladingdiefstal.

Op verzoek van klanten heeft Schmitz de nieuwe S.PR+ uitgerust met meer opties. Zo kan de laadvloer nog verder versterkt worden. Ook kunnen er twistlocks worden geleverd voor containervervoer, een wereldprimeur zegt Schmitz. Een mooie optie is de ‘Lebensmittelbox’ die onder het chassis kan worden geplaatst en die een watertank en een plek voor een kooktoestel bevat. Er zijn overigens ook Deense kisten voor 24 of 30 pallets leverbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer