Foto’s: Picnic bezorgt boodschappen met elektrische Mega • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Picnic bezorgt boodschappen met elektrische Mega

De nieuwe online supermarkt Picnic is woensdag van start gegaan in Amersfoort. Het geesteskind van ondernemers Joris Beckers, Frederik Nieuwenhuys,  Bas Verheijen en Michiel Muller moet door innovatief te zijn veel kosten besparen en geeft dat voordeel door aan de consument. Picnic geeft hoog op van haar gratis bezorging met een ‘zelf ontwikkeld eigen voertuig’, maar dat blijkt gewoon een ingekochte en aangepaste Mega e-Worker te zijn.

De elektrisch aangedreven Mega e-Workers zijn slechts 1.30 meter breed en veroorzaken geen verkeersoverlast als de bezorger stopt om een bestelling af te leveren. Zowel de kratten als de opbouw van het voertuig zijn voor Picnic op maat gemaakt en op elkaar afgestemd. Omdat de e-Worker zo smal is kan hij perfect manoeuvreren in de Nederlandse (binnen)steden. De runner (bezorger) kan zijn bestellingen afleveren zonder het overige verkeer tot last te zijn. De wagen is zo opgebouwd dat hij ook met volle belading zeer stabiel blijft en makkelijk manoeuvreert.

“Korte stoptijden, waarbij de kratten met boodschappen snel en makkelijk via de zijkant kunnen worden uitgeladen”, zo vertelt Frederik Nieuwenhuys, een van de oprichters van Picnic. Afrekenen heeft de klant al gedaan met iDEAL toen hij de bestelling plaatste, dus de pinpas is bij aflevering van de boodschappen niet meer nodig. Nieuwenhuys: “We hebben al het papier uit het proces gehaald, het helemaal gedigitaliseerd. Gecombineerd met het ontbreken van fysieke winkels is de kostenbesparing zo groot dat we gratis kunnen bezorgen. Bovendien zijn de e-Workers verbonden met internet om hun belading en routeplanning optimaal te coördineren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer