Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Scania XT steelt show in Gorinchem

Scania heeft maandagavond simultaan de nieuwe XT constructietruck in Södertälje èn Gorinchem geïntroduceerd. Op een besloten event in de Evenementenhal werd kort na de webcast het doek van de nieuwe XT getrokken.

De XT is de nieuwste stap in de Next Generation, na de introductie van de S, de R en iets eerder de G-serie, die trouwens ook in Gorinchem staat. De XT, zeer toepasselijk in het oranje, oogt robuust en is in alles een echte truck voor het zware werk in het terrein. Alleen al de fikse stalen bumper en het 40 tons trekoog geven aan dat deze truck voor het zware terreinwerk gemaakt is.

“De Scania XT heeft een aantal opvallende kenmerken, zoals een extreem robuuste voorzijde, waarmee wij tevens onze ambities laten zien om in de bouwsector onze stempel te gaan drukken,” aldus Anders Lampinen, Product Director, Construction, Scania Trucks bij de lancering in Zweden.  “Drie of vier jaar geleden zijn we op Europees niveau een offensief gestart waarin Scania zich geleidelijk aan eveneens als een sterke speler in de bouwsector gepositioneerd heeft.”

De introductie van de nieuwe generatie voertuigen van Scania begon in het najaar van 2016 met oplossingen voor 11 toepassingen voor langeafstandswerkzaamheden. Die is zeer goed ontvangen. Sales director Jan de Vries van Scania Nederland gaf in Gorinchem aan dat onlangs het 500ste exemplaar van de nieuwe NGS serie is afgeleverd en dat de productielijnen volop moeten draaien om de orderportefeuilles weg te krijgen.

Met de introductie van de Scania XT series P-, G- en R-cabines in de dagversie, hebben transportbedrijven nu met bladvering en chassis met dubbele aandrijving toegang tot de langverwachte uitvoeringen die ze nodig hebben om de zware werkzaamheden uit te voeren waarmee ze dagelijks te maken krijgen. Scania geeft meteen al bij de introductie duidelijk aan dat het een prominenter aandeel op de bouwmarkt probeert te verwerven.

“We weten dat er veel belangstelling voor de nieuwe generatie is,” aldus Lampinen. “Deze is goed ontvangen en natuurlijk hebben klanten in de bouwsector lang uitgekeken naar de nieuwe dagcabines, meer motoropties en de typische 6×4- of 8×4-uitvoeringen die ze nodig hebben. De belangstelling wordt tevens vergroot door het feit dat wij bij Scania een nauwe relatie met onze klanten hoog op de agenda hebben staan, waarin we het vermogen van onze klanten om duurzame winstgevendheid te behalen altijd voorop stellen.”

Op de Scania-stand in Gorinchem staat een drie-assige G450 XT. Het aantal verkrijgbare specificaties is natuurlijk talrijk, net als het aantal cabines. Er is keuze uit verschillende dag- en slaapcabines in R-, G- en P-versies met verschillende dakhoogtes. De cabine-inrichting is qua design hetzelfde als de bekende S- en R-cabines, maar wel met meer functionele, goed af te nemen materialen. Andere kenmerken zijn de mogelijkheid van een koppelingspedaal voor Scania’s Opticruise en een elektronische parkeerrem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer