Ga naar hoofdinhoud

Foto’s – TNT druk met Kerstpost

TNT maakt momenteel overuren door de Kerstpost. Dankzij de winterse taferelen en de naderende kerstdagen schrijven veel Nederlanders komend weekeinde hun kerstkaarten, denkt Katja Veen, manager consumentenmarkt van TNT Post. Het bedrijf maakt zich op voor een zeer drukke maandag.

TNT KerstpostDe hele week was het in de sorteercentra van TNT Post al enorm druk. “De piek verwachtten we maandag, dan komen de kaartjes nog net op tijd aan voor kerst”, zegt Veen vrijdag in het sorteercentrum in Nieuwegein. In twee weken tijd verwerkt het bedrijf 180 miljoen kaarten. Dat aantal is de laatste jaren ongeveer gelijk gebleven. Kerstkaarten sturen blijft populair. In de sorteermachine passeert deze weken bijna geen normale brief meer.

Pakketjes winnen aan populariteit. Waar normaal 400.000 pakketten worden verwerkt, zijn dat er nu 550.000. “Mensen bestellen vaker dingen via internet, nu vooral cadeaus. Dat levert ons weer extra post op”, aldus woordvoerster Wendy Eelsing.

Tijdens de drukste periode van het jaar sorteren honderden vrijwilligers voor het goede doel. In de sorteercentra van TNT Post helpen vrienden en familieleden van medewerkers, maar ook uitzendkrachten en klanten van TNT Post en dochterbedrijf Netwerk VSP een handje mee in de sorteercentra. Zij stellen het uurloon dat zij daarvoor ontvangen ter beschikking aan het World Food Programme. Vorig jaar werd met deze actie dankzij vrijwilligers meer dan 60.000 euro opgehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer