Foto’s + VIDEO – Kijkje in de cabine van de nieuwe Actros • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s + VIDEO – Kijkje in de cabine van de nieuwe Actros

TTM.nl kon woensdag als eerste de details over de nieuwe Actros vertellen, deze donderdag bieden we een kijkje binnenin de nieuwe Actros. Want de nieuwe Mercedes ziet er van buiten dan niet echt nieuw uit, van binnen is er wel heel veel veranderd.

Die veranderingen concentreren zich op de werkplek van de chauffeur. Dat gedeelte van het dashboard en alles wat daar op- en aanzit is nieuw ontworpen. Het meest opvallend zijn twee schermen: eentje achter het stuur en eentje rechts op het dashboard. Op deze twee schermen, eigenlijk zijn het twee tablets, staat alle informatie die de chauffeur moet weten digitaal vermeld. Er komt geen analoge klok meer aan te pas. Ook fysieke knoppen zijn zeer schaars aanwezig en dan nog zijn ze eigenlijk dubbelop, want alle functies zijn op het scherm of via het stuur te bedienen. De bedieningsstructuur lijkt daarbij heel veel op het MBUX-systeem. Zelfs de knopjes op het stuur waarmee door menu geswiped kan worden, net als op de Sprinter bestelauto, vinden we terug in de Actros.

Het beeld van de zijcamera’s die de grote spiegels vervangen, komt zeer helder op het scherm. Streepjes op het scherm geven aan of er veilig van rijbaan kan worden gewisseld bij inhaalmanoeuvres. Mercedes is revolutionair met de schermen in de cabine, maar we verwachten dat het in de praktijk snel went. Een groot voordeel is dat het zicht rond de A-stijlen nu veel beter is. Opvallend is wel dat de frontzichtspiegel en de trottoirspiegel nog wel op de Actros zitten. Mercedes geeft toe dat het dat zelf ook niet erg fraai vindt, maar dat het verwijderen van die spiegels, en het plaatsen van vervangende camerabeelden op schermen in de cabine, nog even toekomstmuziek is. Voor wie nu al denkt: camera’s in plaats van spiegels op mijn Actros, mooi niet: optioneel is de nieuwe Actros ook met buitenspiegels verkrijgbaar. Nog een nieuwtje in de cabine: een elektrische handrem.

Binnenkort in TTM.nl magazine een uitgebreide rij-impressie met de nieuwe Actros.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer