Ga naar hoofdinhoud

Foto’s + VIDEO: Nieuwe Ford Construction Euro 6

Ford Trucks heeft vorige week in Turkije de nieuwe Construction Series op basis van de Cargo geïntroduceerd. De bouwtruck is voorzien van een 13 liter EcoTorq motor die nu voldoet aan Euro 6. TTM.nl kan exclusief de eerste informatie en foto’s aan u laten zien.

Meest in het oog springend van de nieuwe Construction is de cabine, die een redesign heeft gekregen volgens Ford Kinetic Design en nu gewoon hetzelfde is als de Ford Cargo. Het robuust ogende design past misschien nog wel beter bij de bouwtruck dan bij de asfaltversie. In de cabine valt het rustige ontwerp van het dashboard op. Alle knoppen zitten netjes op hun plek, redelijk goed bereikbaar. De zitpositie is iets veranderd en je zit nu nog beter achter het stuur, dat helemaal kaal is: geen handige functies op het stuurwiel dus. Het comfort is voldoende, maar niet op het niveau als een West-Europese truck. Volgens Ford Otosan, de Turkse tak van Ford die de Construction en ook de Cargo op de markt brengt, is het geluidsniveau in de cabine met 15 procent verminderd.

De nieuwe Construction heeft een nieuw ontwikkelde 13 liter EcoTorq motor, die een vermogen heeft van 420 pk en een koppel van 2150 Nm. Een andere vermogensvariant is er wel, 480 pk, maar die is vreemd genoeg alleen leverbaar op de Cargo. Uit een dertienliter blok moeten toch wel meer en ook hogere vermogens te peuteren zijn. De EcoTorq krachtbron voldoet voor Europa aan Euro 6, maar voor andere landen is die ook leverbaar met Euro 3 of Euro 5. Een motorrem met een maximum remkracht van 420 kW is leverbaar, een optionele retarder voor serieus terreinwerk levert nog eens maximaal 600 kW. De nieuwe motor is volgens Ford Trucks 7 procent zuiniger dan zijn voorganger, onder meer door een variabele turbogeometrie, slimme alternator, variabele stuurpomp en twospeed waterpomp. De onderhoudsinterval is iets verlengd, onder meer door een betere bescherming van de koppeling. De motor voorziet in drie modes (power, rocking en offroad) die het rijden in het terrein prettiger moeten maken. Ook de nieuwe automatische versnellingsbak, een 12 gangs ZF Traxon, draagt daar aan bij. Ford maakt voor Euro 6 gebruik van SCR en EGR en ontwikkelde een eigen nabehandelingsunit.

De nieuwe Ford Construction is er als 4×2, 6×2, 6×4 en 8×4. Het chassis is gemaakt van 10 mm dik 500 MPa staal, dat Ford uitgebreid getest heeft in realistische omstandigheden. Lane Departure Warning System en Advanced Emergency Braking System zijn vanzelfsprekend standaard. Hoewel Ford Trucks nog altijd ambities heeft voor de Europese markt, is Nederland nog altijd niet in beeld.

 

Eén reactie op “Foto’s + VIDEO: Nieuwe Ford Construction Euro 6

  • patrick

    nu dat ford heeft een €6 ontwikellen moeten zij door dringen in europa ! er is een markt te nemen tussen al die groote merk die veel te duur zijn geworden !!! veel transporteur moeten veel wagen vernieuwen door euro normen en het zo een verfrissen alternative als ford bij ons kwam met een trucks aan de normen en betaald-bar !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer