Ga naar hoofdinhoud

Frans de Wit aan de slag met TransportBI

Frans de Wit Transport heeft de business intelligence oplossing TransportBI in gebruik genomen. Data uit de boordcomputers en het TMS worden gecombineerd in de rapportagetool, waarmee de transportactiviteiten nu makkelijker aangestuurd kunnen worden.

Frans de Wit is een logistiek dienstverlener, gevestigd in Moerdijk. Het bedrijf, in 1979 opgericht door Frans de Wit, is gespecialiseerd in de opslag en het transport van gassen en chemicaliën in tankcontainers. Sinds 2011 is zijn zoon Lars, samen met Remco Verhaegen, eigenaar van Frans de Wit Transport.

Lars de Wit: “Wij gebruiken Transics boordcomputers en het TMS-systeem TAS. Omdat we behoefte hadden aan betere, realtime stuurinformatie, hebben we gekozen voor deze oplossing. De uitgebreide transportervaring van Erik van Bueren is terug te zien in de standaard dashboards van TransportBI, dat gaf de doorslag.”

Lars noemt een paar concrete resultaten die hij met TransportBI al heeft bereikt: “We weten inmiddels, dankzij het rapport ‘wachttijden per adres’ dat we voor sommige adressen structureel meer tijd nodig hebben om te laden of lossen. De standaard kostprijs aanhouden leidt op die adressen tot verlies. Daar houden we nu rekening mee bij de calculatie. We gebruiken de oplossing ook voor het proces van dossiers, van rit tot factuur. Ik zie nu meteen welke dossiers te lang blijven liggen en kan tijdig op zoek naar oplossingen om de werkdruk daar te verminderen.”

TransportBI is de Business Intelligence oplossing voor transportbedrijven, ontwikkeld door EQ Consulting Group. TransportBI verbindt de data uit boordcomputers, plansystemen, ERP en finance tot overzichtelijke dashboards. Transportmanagers hebben daarmee snel inzicht in de bedrijfsprocessen en kunnen daarmee sturen op basis van onderbouwde cijfers.|

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer