Fransen graven kanaal naar Parijs • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Fransen graven kanaal naar Parijs

De Franse regering gaat in Noord-Frankrijk een 106 kilometer lang kanaal aanleggen dat de regio Parijs en Noord-Europa moet verbinden. Straks kan een binnenschip in één rechte lijn naar Parijs varen.

binnenvaartDoel van de Franse regering is vrachtwagens en containers van weg naar watertransport over te hevelen.  Begin 2009 schrijft de Franse regering een tender uit voor dit project van 4,2 miljard euro. Twee december organiseert Voies Navigeables de France (VNF), de Franse equivalent van Rijkswaterstaat, een bijeenkomst in hotel New York in Rotterdam om het project bekendheid te geven onder Nederlandse waterbouwers.
Het project is onderdeel van de vele wetten in het kader van Grenelle de l’Environnement, vrij vertaald: revolutie voor het milieu. In oktober 2007 presenteerde de president dit plan, waarmee hij de Franse economie wil verduurzamen.
Grenelle, zoals het plan kortweg heet, voorziet ook in een investering van zestien miljoen in TGV-spoor. Hiermee moet tweeduizend kilometer hogesnelheidslijn worden aangelegd.

Bron: Technisch Weekblad

Bekijk hier de reportage uit het NOS Journaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer