Fuel & Performance Concept Truck bij Volvo • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Fuel & Performance Concept Truck bij Volvo

Op de Volvo Trucks-stand op Transport Compleet Gorinchem is dit jaar een Volvo FH16 zwaartransport trekker met I-Shift met kruipversnellingen te zien. Daarnaast toont Volvo Trucks de nieuwe Fuel&Performance Concept truck: een Volvo FH die beschikt over tal van brandstofbesparende innovaties zonder concessies te doen aan rijprestaties en snelheid.

Volvo FH Fuel&Performance_2_lowresOm brandstof te besparen en tegelijkertijd hoge prestaties te behouden, beschikt de nieuwe Volvo FH Fuel&Performance Concept truck over de nieuwste generatie Euro 6 stap C-motoren met commonrail injectiesysteem en de geïntegreerde, intelligente Volvo I-Shift automatisch schakelende versnellingsbak. Belangrijke factoren die daarnaast bijdragen aan een lager brandstofverbruik zijn de aerodynamische verbeteringen die aan de cabine zijn aangebracht. Voor een soepeler luchtstroming heeft Volvo Trucks de bumperspoiler aan de voorkant, de zijspoilers, de spatschermen, de spatlappen en de wielkasten nog exacter afgestemd. Vanaf nu beschikken alle Volvo Trucks-dealers in Nederland over een Volvo FH Fuel&Performance Concept truck.

I-Shift_with_crawler_gears_03_lowresVolvo’s I-Shift met kruipversnellingen maakt het mogelijk om tot twee nieuwe kruipversnellingen toe te voegen. Dit betekent onder andere dat de truck kan wegrijden vanuit stilstand en een treingewicht tot wel 325 ton kan transporteren.

Met de nieuwe kruipversnellingen kan de truck rijden met heel lage snelheden van slechts 0,5-2 km/u. Dit kan een groot voordeel zijn bij nauwkeurige manoeuvres in bijvoorbeeld de bouw en bij onderhoudswerkzaamheden. Voor transportbedrijven die zware transporten uitvoeren op ruwe ondergrond maar ook regelmatig op de snelweg rijden, bieden kruipversnellingen aanzienlijk meer flexibiliteit en de mogelijkheid tot zuiniger rijden. Afhankelijk van het toepassingsgebied is I-Shift beschikbaar met één of twee kruipversnellingen vooruit en met of zonder twee kruipversnellingen achteruit. De kruipversnellingen achteruit maken het mogelijk om uiterst langzaam achteruit te rijden, wat een belangrijk voordeel is bij achteruitrijmanoeuvres die enorme precisie vereisen.

Op Transport Compleet wordt Volvo Trucks vertegenwoordigd door de Volvo Trucks-dealers Bluekens Trucks en Bus, Van Dijk Groep en Volvo Group Truck Center. Bezoek ons op standnummer 277.

 

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer