Nieuws

G. de Jong bestelt nog maar eens een DAF XF

1

Transportbedrijf G. de Jong uit Schoonrewoerd is bijzonder tevreden over het brandstofverbruik van de nieuwe DAF XF. Met een XF 480 FAN Low Deck bakwagen in een volumecombi liet het bedrijf een gemiddelde van slechts 1 liter op 4,07 kilometer noteren, gemeten over een hele maand. Twee van deze volumecombi’s zijn sinds begin dit jaar in bedrijf. Door de goede ervaringen is onlangs een derde ingezet. Inmiddels is alweer een vierde besteld bij dealer Van Tilburg Bastianen Vianen voor levering begin 2019.

Al vijftig jaar rijdt Transportbedrijf G. de Jong met DAF trucks. “De nieuwe XF is erg goed. Vertrouwd zeker, maar ook compleet in uitrusting en met een prima brandstofverbruik. De super goede support van dealer Van Tilburg Bastianen speelt ook een grote rol bij onze keuze voor DAF”, aldus Rien de Jong jr., de derde generatie die nu aan het roer staat van dit familiebedrijf. “Wat verbruik betreft: gemeten over de laatste zeven maanden zitten we met de DAF XF 480 volumecombi’s op een gemiddelde van 1 op 3,8, met 1 op 4,07 als beste maandscore.”

De volumecombi’s scoren de cijfers met flinke lading. De DAF’s moeten er dus best aan trekken. De Jong: “We rijden vooral in de Benelux en naar het Ruhrgebied, dus gemiddelde afstanden, maar wel met 25 ton lading dus 40 ton treingewicht. Het betreft vooral staal, glas, papier, pallets en IBC-containers. Volumetransport is een van onze specialiteiten, met luchtgeveerde combinaties met een lichte aluminiumopbouw en een volume van 115 m3. Laden en lossen kan snel via de zijkanten en via de achterzijde.”

Transportbedrijf G. de Jong in Schoonrewoerd heeft een wagenpark van 16 voertuigen. Daarvan zijn er 11 van het merk DAF dankzij de recent afgeleverde XF 480 FAN Low Deck. De Jong: “We hebben gekozen voor de ruime Super Space Cab. Die biedt de chauffeurs een vertrouwde werkplek en een complete uitrusting. En hij is lekker ruim, zoals al jaren gebruikelijk bij DAF. Verder valt op dat de nieuwe transmissie (TraXon geautomatiseerde versnellingsbak) soepel schakelt en dat de nieuwe XF al even soepel stuurt, zeker met de gestuurde sleepas op de XF 480 FAN. En ja, het oog wil ook wat. We vinden het gewoon een supermooie truck.”

1 reactie op “G. de Jong bestelt nog maar eens een DAF XF

  1. Erik schreef:

    Mioie auto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven