Ga naar hoofdinhoud

‘Gang is alles, remmen is angst’

Met het weekend in zicht bladerden wij op de redactie van TTM.nl alvast door wat transportbladen. Altijd leuk. Tot onze blik viel op een kop boven een artikel met de tekst: ‘Gang is alles, remmen is angst’. Dat trekt de aandacht…

Het artikel gaat over Angelique, een jonge vrachtwagenchauffeur die vol enthousiasme over haar nieuwe baan vertelt. Prachtig, maar schetst zo’n kreet boven het artikel dan wel een goed beeld van de professie van een vrachtwagenchauffeur? Wij willen geen afbreuk doen aan het betreffende magazine, auteur en al helemaal niet aan Angelique zelf, maar dergelijke kretologie schept nu niet direct een positief beeld van de Nederlandse chauffeur. Overigens neemt Angelique zelf de kreet in het artikel nergens in de mond.


Maar wat betekent die kop nu precies? ‘Gang is alles’, daar hebben we wel vaker van gehoord. Beetje op gang blijven, soms aangevuld met de hashtag #endooorrrr. Maar… remmen is angst, waar gaat dat over? Dus als je remt met een vrachtwagen ben je een mietje, of zo? Je zou je bijna afvragen of deze stoere term misschien de oorzaak is van al die vreselijke kop-staart botsingen op de Europese snelwegen. En mag je alleen de voetrem niet gebruiken of is de motorrem of retarder ook uit den boze? Vrachtwagenchauffeurs hebben zo hun eigen mening en cultuur, maar wij vinden een dergelijke kreet heel erg stoer, maar tegelijk ook best wel dom overkomen. Is dit hoe professionele chauffeurs in hun vak staan? En wat vinden de werkgevers daarvan? Het publieke imago van chauffeurs en transport is al niet zo goed en daar helpt een stoere kreet als deze weinig aan mee…

Je hoeft er niks van te vinden, maar al bladerende en lezende konden wij deze gedachtengang niet onderdrukken. Mijmer even mee als je wil. Fijn weekend allemaal!

12 reacties op “‘Gang is alles, remmen is angst’

 • Velthuis Transport

  Het zijn meestal loze kreten van mannen die de rand van de pot nog in hun billen hebben staan,het rijbewijs gehaald pet achterstevoren op de kop en de stoel in de allerlaagste stand zodat je goed overzicht hebt,dat is tegenwoordig de generatie truckers.

 • Luc

  Deze kreten worden regelmatig gebezigd door (wit) stuur vasthouders, merktrouwe (Scania) rijders, werkend in de stalen dozen of met een koelkast er achter! Het zegt veel over het IQ van die goep mensen, en dat zie je dagelijks terug aan het gedrag op de weg van die lui!

  1. Sander

   Dat klinkt als racisme luc

  2. Linda

   Wat kansloos Luc. Jou opmerking zegt meer over jou dan dit artikel. Ik rijdt met Scania, wit stuur en koeler heel Europa rond. Al 13 jaar. En nog nooit een ongeluk gehad. “Die groep mensen met hun IQ” krijgen echt niet vaker met ongelukken te maken dan andere groepen. #DenkFfNaVoorJeReageertEend

 • Sven

  Wat een toevoeging om afbreuk te doen aan een leuk artikel over een enthousiaste meid door een luchtig kopje tot op de bodem te analyseren en te bekritiseren. Zeer onnodig en best wel triest.

 • Die stoere kreten komen meestal van die (Scania) en (Volvo) figuren, met open uitlaatpijp en een wit stuur denken ze dat zij het beste merk vrachtwagen rijden (niet dus).
  Noemen andere merken schroot, en denken dat zij de beste vrachtwagenchauffeurs zijn. Niet dus!!…

  1. Sven

   Die stoere kreten over “Die figuren” worden meestal gedaan door figuren die balen dat ze zelf nog steeds niks bereikt hebben… Altijd commentaar op een ander maar zelf brokken maken. Het is maar een kopje. Let op je eigen uitspraken. Het originele commentaar-artikel is verwijderd omdat niemand het nut in zag van dit waardeloze commentaar.

 • Sven

  Jammer dat mijn reactie met kritiek op dit artikel wordt afgekeurd en niet getoond door de redactie van TTM. Typisch kritiek leveren op een leuk artikel over een enthousiaste meid maar zelf geen kritiek kunnen verdragen.

 • Remi

  Ik stem voor Sven!

  Heb je over 4 jaar toevallig wat te doen Sven? We zoeken nog een nieuwe Minister President……

  Wat een geneuzel weer over een uitspraak… Iedereen die de liefde voor dit vak heeft roept dit vaak genoeg… Wit stuur of niet… en als je een beetje inzicht hebt…. Hoef je geeneens te remmen….

  Sven For President!

  1. Sven

   Heb er wel over nagedacht maar dan krijg je dagelijks te maken met dit soort onzin. Dat is slecht voor het hart en de vaten.

 • Yvonne

  Beste Sven, jij snapt het tenminste …..
  Waarom moet men altijd alles analyseren en ziet niemand de humor!!! Ik houd van zulke uitspraken en als ik dat dan weer eens gebruik ligt iedereen dubbel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer