Gasindustrie lauwert Iveco Stralis NP • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Gasindustrie lauwert Iveco Stralis NP

De Iveco Stralis NP, de eerste aardgastruck voor zwaar transport over lange afstand, is uitgeroepen tot ‘Project of the Year’ bij de European Gas Awards of Excellence 2017 die werden uitgereikt tijdens de European Gas Conference in Wenen (van 23 tot en met 25 januari 2017). Tijdens dit jaarlijkse evenement komen ruim 450 vertegenwoordigers van regionale overheden, industriepartijen en gasproducenten bijeen om kwesties gerelateerd aan de toekomstige Europese energiemarkt te bespreken.

De tweede dag van de European Gas Conference 2017 werd afgesloten met het uitreiken van de zesde jaarlijkse European Gas Awards of Excellence. Hiermee worden de toewijding, successen en innovaties van bedrijven en personen in de Europese gasmarkt beloond. In de categorie “Project of the Year” waren de volgende projecten geselecteerd: Zeebrugge’s Second LNG Jetty, Sabine Pass LNG Terminal, Iveco New Stralis NP 400pk gastruck, LNG Dunkerque Terminal en Audi e-gas Project.

Pierre Lahutte, Iveco Brand President: “We zijn erg trots dat Iveco opnieuw is beloond voor haar inzet op het gebied van duurzaamheid. Iveco zag al erg vroeg de toekomst van duurzame alternatieve brandstoffen in transport. Onze nieuwe Stralis NP is een revolutionaire gastruck voor duurzaam transport, een stap in de toekomst dankzij de uitgebreide ervaring van Iveco met trucks op aardgas. Het is de eerste lange afstand gastruck op de markt als écht alternatief voor dieseltrucks en daarnaast ook nog eens het meest duurzame zwaar transportmiddel.”

De nieuwe Stralis NP heeft dezelfde prestaties en rijeigenschappen als zijn diesel equivalent. Dit wordt gecombineerd met een reductie van uitstoot, een hoger comfort vanwege de geluidsreductie en een lagere Total Cost of Ownership. Met de Hi-Way cabine en een vermogen van 400pk en 1700Nm (17 procent krachtiger en 6 procent hoger koppel dan zijn beste concurrent) is de Stralis NP de best-in-class gas-aangedreven truck. De capaciteit van de LNG-tanks op de Iveco Stralis NP bieden een maximale actieradius van 1500 kilometer. De FPT Cursor 9 motor in combinatie met 12-gangs automatische versnellingsbak met eco-roll functie zorgt voor 5 procent verlaging van het brandstofverbruik vergeleken met de vorige aardgas-Stralis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer