Ga naar hoofdinhoud

Geen BedrijfsautoRAI in 2017

Er komt in 2017 geen BedrijfsautoRAI. In overleg met het Tentoonstellingscomité hebben RAI Amsterdam en RAI Vereniging besloten het grootste bedrijfsautoevenement van Nederland niet door te laten gaan.

BedrijfsautoRAI2015 (28)Ondanks een succesvolle editie in 2015 heeft een aantal truckmerken aangegeven niet deel te nemen aan de 2017 editie. Hiermee valt volgens de organisatie de basis weg voor een BedrijfsautoRAI. In overleg met de afdeling Speciale Voertuigen van RAI Vereniging zal gekeken worden of een beursconcept met carrosserie- en trailerbouw als basis wel doorgang kan vinden in 2017. De BedrijfsautoRAI stond gepland voor 17 tot en met 21 oktober 2017.

De BedrijfsautoRAI is al een aantal edities opgebouwd rondom vier productsegmenten: trucks, bestelauto’s, speciale voertuigen en onderdelen & accessoires. De truckmerken vormden met hun prominente stands en aantrekkingskracht één van de pijlers van de beurs. Ids Boersma, directeur RAI Exhibitions: “Bezoekers verwachten op een BedrijfsautoRAI alle grote Europese merken te zien, op officiële merkenstands. Helaas hebben een aantal truckmerken aangegeven niet mee te zullen doen, waardoor de bodem eruit valt. We hebben alle mogelijke scenario’s de revue laten passeren, maar helaas verandert dit niks in de keuze van de truckfabrikanten.”

Er gingen al langer geruchten dat bepaalde truckimporteurs in Nederland niet meer wilden inzetten op een volgende editie van de BedrijfsautoRAI. De BedrijfsautoRAI kent de laatste 10 jaar sowieso een historie van ‘stotteren’: wel doorgaan, of toch niet, of toch misschien in een aangepaste versie. Ook nu weer wil de beursorganisatie dus een ‘trailerevenement’ organiseren. Dat wilde men ook in 2014 al, nadat in 2013 de BedrijfautoRAI werd afgeblazen. Uiteindelijk ging ook die alternatieve versie niet door.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer