Geen Code 95? 800 euro boete! • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Geen Code 95? 800 euro boete!

Op 10 september moeten chauffeurs Code95 op hun rijbewijs hebben staan. EVO vangt signalen op waaruit blijkt dat bedrijven zich niet realiseren wat de gevolgen zijn als chauffeurs geen Code 95 op het rijbewijs hebben laten bijschrijven. Die gevolgen zijn niet mals. Een boete van 800 euro krijgt de chauffeur sowieso, maar er is nog meer narigheid.

TTM2015_5_code95_kreeft (1)”Doorrijden zonder code 95 is geen optie. De boete is minstens 800 euro indien bij inspectie blijkt dat men de Code 95 niet op het rijbewijs heeft staan. Daarnaast mag de chauffeur meteen uitstappen en niet verder rijden. Chauffeurs en bedrijven zijn ook onverzekerd indien men gaat rijden zonder de code 95 op het rijbewijs. Bij ongevallen zal men zelf de schade moeten vergoeden”, waarschuwt Patricia de Wilde, beleidsadviseur bij EVO.

Momenteel zijn er bij tal van opleiders en andere instellingen, waaronder EVO, nog opleidingen te volgen om Code 95 te voltooien.

Bron: EVO

 

3 reacties op “Geen Code 95? 800 euro boete!

 • ferre

  En al die buitenlanders die hier crossen

  1. Hj

   Die hebben code 84 whaha

  2. Henry

   Die kopen dat gewoon om de hoek ergens in die pauperlanden waar de economie ruim 100 jaar achterloopt, maar ze zijn verdomd goed in het omknutselen van tachografen etc. dus zal die verdraaide code 95 ook wel “geknutseld” zijn nietwaar?
   ik heb een goede kennis/vriend die bij de douane werkt in Dover, die vertelde mij onlangs dat zij rijbewijzen en dergelijke andere documenten zo goed kunnen vervalsen dat je als ervaren deskundige op dat gebied erin trapt, hij zij “je kan het op het oog niet zien dat ze vervalst zijn” pas onder de scanner komt de vervalsing aan het licht, ook veel code 95 vervalsingen zijn al in omloop bij deze Oost-Europese brokkenpiloten, dus ik sta nergens meer van te kijken wat daar wordt ontwikkeld op technisch en frauduleus gebied, onderschat deze lui zeker niet, ze zijn slimmer dan menigeen denkt,helaas de techniek die wij hier hebben vissen er veel uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer