Geen eiverbod, wel rijverbod met Pasen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Geen eiverbod, wel rijverbod met Pasen

Het komend Paasweekend staat niet alleen bol van het vakantieverkeer maar ook van de rijverboden. Wie komend feestweekend vrachtwagens laat rijden door Europa moet rekening houden met diverse rijverboden. Zowel Goede Vrijdag als Tweede Paasdag  zijn er restricties van kracht. Evofenedex en TLN hebben alles even op een rijtje gezet.

Met name op Tweede Paasdag is er een reeks van landen dat vrachtverkeer weigert. Sommige landen stellen gedeeltelijke rijverboden in, andere landen hebben een totaalverbod.

Deze landen kennen op Goede Vrijdag 30 maart restricties:

Duitsland, Griekenland, Luxemburg (gedeeltelijk), Oostenrijk (A12 en A!3 richting Duitsland, van 0.00 uur tot 22.00 uur), Slowakije en Zwitserland.

De lijst van landen waar op Tweede Paasdag niet mag worden gereden is aanzienlijk langer:

Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Kroatië, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Tsjechië en Zwitserland. Voor Spanje zijn diverse weggedeelten verboden terrein voor vrachtwagen en ook op wegen richting de Duitse en Franse grens in Luxemburg geldt een verbod.

Overigens zijn Goede Vrijdag en Pasen in veel landen feestdagen, waardoor bedrijven gesloten zijn.

TLN heeft nog een aanvulling daarop:

Italië –rijverbod Goede Vrijdag Brennerautosnelweg A22 noordelijke richting

De Italiaanse overheid in de provincie Bozen/Bolzano heeft besloten om vrijdag een rijverbod op de Brennerautosnelweg A22 in noordelijke richting tussen Sterzing/Vipiteno en de grensovergang met Oostenrijk in te stellen tussen 00.00 en 14.00. Het rijverbod geldt voor vrachtverkeer zwaarder dan 7,5 ton en voor ritten met bestemming in of door Duitsland. Het komt bovenop het reeds bestaande rijverbod in geheel Italië dat geldt tussen 14.00 en 22.00. Tegelijkertijd zijn op datzelfde traject van de A22, in noordelijke richting tussen Sterzing/Vipiteno en de grensovergang met Oostenrijk enkele rijverboden voor de maand mei aangekondigd:

1 mei tussen 00.00 en 09.00 uur
10 mei tussen 00.00 en 22.00 uur
21 mei tussen 00.00 en 22.00 uur
31 mei tussen 00.00 en 22.00 uur

Vrachtauto’s die op het tijdstip van inwerkingtreding van het rijverbod reeds op de Brennerautosnelweg in de provincie Bozen/Bolzano onderweg zijn, moeten stoppen op de parking Sa.do.bre in Sterzing/Vipiteno.

Oostenrijk – rijverbod Goede Vrijdag Inntalautobahn A12 en Brennerautobahn A13
Ook de Oostenrijkse overheid heeft gisteren de rijverboden voor het Paasweekend uitgebreid op de belangrijkste transportroutes. Er is op Goede Vrijdag op de A12 en A13 tussen 00.00 en 22.00 een rijverbod voor ritten naar of door Duitsland en Italië. Paaszaterdag 31 maart geldt er een regulier rijverbod in Oostenrijk tussen 15.00 en 00.00.

Bron: Evofenedex

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer