Gefco breidt diensten uit voor productieketen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Gefco breidt diensten uit voor productieketen

Logistiek dienstverlener Gefco introduceert zijn nieuwe speciale dienstenaanbod voor de productieketen, een doorslaggevende factor voor het concurrentievermogen van zijn klanten.

Gefco (9)Firma’s worden geconfronteerd met een veranderende en complexe omgeving, en hebben bijgevolg nood aan een zowel flexibele als gestructureerde partner die voortdurend oplossingen aanreikt om de bevoorrading te optimaliseren. De hoofdprioriteit van Gefco is deel uit te maken van de groeistrategie van zijn klanten. “Gefco streeft ernaar om een aanbod te ontwikkelen dat aan de behoeften en specifieke eisen van zijn klanten voldoet, en om hun ontwikkeling te ondersteunen door concurrentievermogen en betrouwbaarheid te combineren door de gehele productieketen, en om de productieketen uiteindelijk om te vormen tot een waardeketen”, aldus Emmanuel Arnaud, Sales & Marketing Executive Vice President.

Het nieuwe aanbod van Gefco werd volledig herontwikkeld om te voldoen aan de behoeften op het gebied van internationalisering, alertheid, concurrentievermogen en innovatie van logistieke organisaties. Hierdoor creëren de oplossingen toegevoegde waarde voor elk onderdeel van de productieketen, terwijl de klanten van Gefco zowel nationaal als internationaal verzekerd blijven van de veiligheid en continuïteit van hun logistieke stromen.

Dit nieuwe aanbod omvat:

–       3 dienstverleningsniveaus: core freight, integrated logistics, strategic-xpert

–       2 gemengde expertises: industry solutions, geo-gateways

–       Een op dienstverlening gericht aanbod: one-time solutions

Integrated logistics is het DNA van Gefco en de kern van het nieuwe aanbod, om oplossingen op het gebied van bevoorrading en huis-aan-huisdistributie aan te bieden voor de industriële logistiek en de distributie van afgewerkte goederen, voertuigen en reserveonderdelen. Dit aanbod steunt op al de standaard transportdiensten, logistieke diensten (transport in de lucht, over de weg, over zee en via het spoor, evenals ermee verbonden douaneactiviteiten), aangevuld met oplossingen met toegevoegde waarde: orderopslag en -verzameling, beheer van herbruikbare verpakkingen, douaneoplossingen en fiscale vertegenwoordiging.

Om voor volledige zichtbaarheid te zorgen, worden deze geïntegreerde en via ons klantenportaal gemonitorde oplossingen beheerd via een controletoren: één operationeel contact of een speciale structuur voor de continue optimalisatie en verbetering van de aangeboden diensten.

Gefco (3)Dankzij de dichtheid van zijn geïntegreerde netwerk, met meer dan 400 bedrijfslocaties wereldwijd, zijn operationele betrouwbaarheid en oplossingen met toegevoegde waarde die uniek zijn op de markt, biedt Gefco zijn klanten aan om de stroomopwaartse en stroomafwaartse productieketenstromen te optimaliseren en te beheren.

Dankzij integrated logistics garandeert Gefco dezelfde verbintenissen met betrekking tot zichtbaarheid, efficiëntie en eenvoud tegenover industriëlen door heel hun productieketen, en is het bedrijf betrokken bij de verbetering van hun prestaties en productiviteit.

Gefco biedt een volledig assortiment wegtransportdiensten (internationale en binnenlandse groepage, LTL/FTL), transport in de lucht (consolidatiediensten, rechtstreekse diensten en nooddiensten) en over zee (LCL/FCL), en regelmatige verbindingen via transport via het spoor aan.

Dankzij zijn operationele expertise en traceertools garandeert Gefco een gestandaardiseerd stroombeheer en een gestandaardiseerde goederenbeveiliging en naleving van de deadlines.

Bijgevolg is de betrouwbaarheid van de logistieke diensten van Gefco een van de essentiële factoren die onze huis-aan-huisoplossingen, de corebusiness van de Groep, zo betrouwbaar maken.

Het stroombeheer optimaliseren, de zichtbaarheid maximaliseren en productiviteit genereren: om deze strategische problemen het hoofd te bieden, biedt Gefco LLP (Lead Logistics Provider) en 4PL (Fourth Party Logistics) aan. Deskundige teams gaan dagelijks op zoek naar duurzame schaalvoordelen voor industriëlen, terwijl ze instaan voor het nauwe toezicht op hun activiteiten door heel hun productieketen.

Als LLP biedt Gefco klanten die zich op hun corebusiness willen concentreren, aan om de productieketen te beheren en volledig te controleren.

Door 4PL-oplossingen aan te bieden, zorgt Gefco voor constructies die de optimalisatie mogelijk maken van de doorslaggevende bedrijfsinstrumenten: planning, aankoop, fysieke stromen, facturering van financiële en klanteninlichtingsdiensten. Zijn cel van experts op het gebied van douane en fiscale constructies ontwikkelt aangepaste oplossingen voor douaneoptimalisatie en fiscale vertegenwoordiging, om concurrentievermogen en veiligheid te combineren.

Om de internationale ontwikkeling van zijn klanten te ondersteunen en de technische en commerciële bijzonderheden of de bijzonderheden op het gebied van regelgeving beter aan te pakken, biedt Gefco een sectorspecifiek aanbod. Daarom maakt Gefco gebruik van internationale productieketenoplossingen die op verschillende bedrijfstakken zijn gericht: auto’s, tweewielers, elektronica, luchtvaart, defensie, industrie, hightech, rollend materieel en overmaats materiaal, verbruiksgoederen / FMCG (fast-moving consumer goods). Het aanbod van Gefco wordt beheerd door teams die goed op de hoogte zijn van alle sectorproblemen en is gebaseerd op een sterke organisatie, van de constructies voor bevoorradingsstromen en gecentraliseerde controle tot de meting van de prestaties en de continue verbetering van processen.

Om een specifieke oplossing aan te reiken voor de geografische problemen van zijn klanten, heeft Gefco geo-gateway ontwikkeld, een specifieke een aangepaste oplossing om de klanten naar prioritaire markten te begeleiden. Om die reden omvat het geo-gateway-aanbod multimodale huis-aan-huisoplossingen voor verzendingen naar/vanuit strategische regio’s, zoals Rusland, de GOS-landen (Gemenebest van Onafhankelijke Staten) en de Baltische staten (Gateway 1520), Oost-Azië of Noord-Afrika (Maghreb Gateway). Gefco garandeert zijn klanten een optimale toegang tot deze markten door op zijn kennis over de eigen bijzonderheden van elk continent (op taalkundig, geografisch en economisch gebied of op het gebied van regelgeving) te steunen.

One-time solutions biedt aangepaste oplossingen die aan de specifieke en onmiddellijke behoeften van zijn klanten voldoen: noodlevering, industriële projecten of evenementenlogistiek. Als expert op het gebied van projectmanagement zet Gefco op verzoek een specifieke organisatie van specifieke operationele hulpmiddelen en personeel in, om de overdracht van een fabriek of een productie-eenheid, bovenmaats transport of een expositie over de hele wereld te garanderen. Dankzij dit nieuwe aanbod ondersteunt Gefco, de toonaangevende logistieke integrator, de ontwikkeling van zijn klanten optimaal door voor concurrentievermogen en betrouwbaarheid te zorgen door heel hun productieketen.

Het aanbod van Gefco omvat het ontwerpen en implementeren van logistieke systemen bij fabrikanten, een bron van toegevoegde waarde die hun concurrentievermogen versterkt. De prestaties die Gefco voor zijn klanten levert, zijn gebaseerd op de knowhow die gedurende meer dan 65 jaar werd opgedaan, vooral in de auto-industrie, een van de meest complexe en veeleisende sectoren. Met een aanwezigheid in 150 landen behoort Gefco tot de top 10 van de Europese groepen. De groep realiseerde in 2015 een omzet van € 4,2 miljard en heeft 12 000 werknemers in dienst. Gefco heeft wereldwijd meer dan 400 vestigingen en ontwikkelt zijn activiteiten in Zuidoost-Azië, Centraal-Europa en Oost-Europa, in de Balkan, Oost-Azië en Zuid-Amerika.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer