Ga naar hoofdinhoud

Gefco Groep versterkt logistiek netwerk in Latijns-Amerika

De Gefco Groep, actief in automotive en industriële logistiek, wil zijn internationale netwerk uitbreiden en daarmee de aanwezigheid in Latijns-Amerika te versterken. Met de opening van een nieuwe uitvalsbasis in Mexico wil Gefco zijn diensten aanbieden aan grote fabrikanten en leveranciers van auto-onderdelen, en de groep te positioneren als global sourcing hub.

Gefco MexicoDe Mexicaanse dochter werd in maart 2013 officieel geopend en bevindt zich in het centrum van de hoofdstad, Mexico-Stad. Gefco is hiermee nog prominenter aanwezig in Latijns-Amerika, waar het al over vestigingen in Argentinië, Brazilië en Chili beschikte. “Mexico is booming, vooral in de automotive sector”, zegt Gilles Cudia, algemeen directeur van Gefco Mexico. “Dankzij de combinatie van ons uitgebreide Latijns-Amerikaanse netwerk, dat nu de drie belangrijkste economieën van de regio (Argentinië, Brazilië en Mexico) met elkaar verbindt, en ons overzeese aanbod beschikken we over een uitstekende uitgangspositie. Het geeft ons de mogelijkheid om onze industriële klanten geïntegreerde door-to-door logistieke oplossingen te bieden.” Gefco Mexico biedt zijn klanten een breed aanbod van logistieke diensten, waaronder zee- en luchtvracht, automotive logistiek, opslag, wegtransport, distributie op lokaal niveau en expertise op het gebied van douanezaken.

Internationaal logistiek plaform

Gefco is momenteel bezig het beheer over te nemen van een internationaal logistiek platform in Toluca (vlakbij Mexico-Stad). Vanuit dit platform worden de global sourcing-activiteiten uitgevoerd om de PSA-fabrieken in Porto Real (Brazilië) en Palomar (Argentinië) te bevoorraden met in Mexico gekochte automotive onderdelen. Het internationale logistieke platform werkt met geïntegreerde en homogene processen en is daarmee in staat klanten wereldwijd gestandaardiseerde kwaliteit te bieden. Het platform opereert binnen Gefco’s netwerk van internationale hubs, dat al bestond uit andere vestigingen (Le Havre in Frankrijk, Trnava in Slowakije, Shanghai in China en Mulhouse-Sausheim voor de goederenstroom van Frankrijk naar Kaluga (Rusland)). De Gefco Groep beschikt momenteel over 36 dochters, 70 partners en is aanwezig op vijf verschillende continenten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer