Gestrande truck moet sneller van de weg • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Gestrande truck moet sneller van de weg

Rijkswaterstaat, Havenbedrijf Rotterdam en De Verkeersonderneming slaan samen met TLN, evofenedex, BOVAG, VACO, CMV en CMV-bergers de handen ineen om de vertraging door gestrande vrachtwagens verder terug te dringen en de verkeersveiligheid te verbeteren.

​In 2016 vonden er in Nederland ongeveer 1.200 ongevalsbergingen en 3.500 pechverplaatsingen voor vrachtwagens plaats. In werkelijkheid ligt dit aantal veel hoger, omdat de private pechhulpverlening hierin niet is meegenomen. Ook komt het regelmatig voor dat zowel een berger als een pechhulpverlener voor hetzelfde incident wordt ingeschakeld.

Om onnodige vertraging door vrachtwagens met pech te voorkomen en de pechhulpverlening efficiënter te laten verlopen, start een brede coalitie van betrokken organisaties op 3 april een uniek project in de regio Rotterdam.

In het project neemt een pechhulpverlener bij een melding van een vrachtwagen met pechdirect contact op met de verkeerscentrale in Rhoon. De verkeerscentrale is daardoor eerder op de hoogte van een pechgeval. Dit stelt de wegverkeersleider in staat de benodigde veiligheidsmaatregelen in gang zetten. Ook wordt voorkomen dat zowel een pechhulpverlener als een berger wordt ingezet.

Op basis van de aanrijdtijd en afhandeltijd die de pechhulpverlener afgeeft, kan de wegverkeersleider de verwachte effecten op de veiligheid en doorstroming bepalen. Hiermee is de wegverkeersleider in staat het besluit te nemen of de reparatie ter plaatse uitgevoerd kan worden of dat het noodzakelijk is om de vrachtauto te laten bergen en de reparatie op een veilige locatie uit te voeren.

Bron: TLN

Eén reactie op “Gestrande truck moet sneller van de weg

  • piet

    Rijkswaterstaat is die gene die voor de vele file s zorgen , kijk maar bij de schiphol brand de brand weer kon er niet eens langs omdat Rijkswaterstaat in de weg stond en voor een kleine pauze op de vlucht strook word direct een heel weg afgesloten , de mensen van Rijkswaterstaat snappen er hele maal niets van

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer