Girteka bestelt nog eens 1.500 DAF’s • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Girteka bestelt nog eens 1.500 DAF’s

Het Litouwse transportbedrijf Girteka Logistics nam eerder dit jaar 500 nieuwe DAF’s XF in gebruik. Dat is zo goed bevallen, dat Girteka nu nog eens 1.500 nieuwe DAF’s XF heeft besteld.

“De trucks van DAF doen het zelfs beter dan verwacht”, stelt Edvardas Liachovičius, CEO van Girteka Logistics. “Ze zijn uiterst betrouwbaar, ongeëvenaarde zuinig en zeer comfortabel voor onze chauffeurs. Met deze 1.500 nieuwe DAF-trucks kunnen we onze groeiplannen in Europa verder uitbouwen.”

“Onze beslissing om voor de eerste serie van 500 DAF XF’s te kiezen, volgde op een uitgebreid marktonderzoek”, zegt Liachovičius. “In de dagelijkse praktijk overtreffen de voertuigen zelfs in elk opzicht onze hoge verwachtingen. Niet alleen vanuit zakelijk oogpunt, maar ook vanuit het perspectief van de chauffeurs. Ze houden van de uiterst comfortabele cabine en de geweldige rijeigenschappen. Bovendien ondersteunen de trucks van DAF onze inspanningen om onze CO2-footprint te verkleinen. De nieuwe XF zet namelijk nieuwe normen op het gebied van brandstofbesparing. En dat houdt zorgt automatisch voor de laagste CO2-uitstoot.”

De 1.500 DAF XF Girteka Logistics-trucks worden voorzien van de 12,9 liter PACCAR MX-13-motor (365 kW / 480 pk), in combinatie met de nieuwe generatie geautomatiseerde TraXon-transmissie. De trucks zijn uitgerust met de nieuwste technologieën, waaronder Predictive Cruise Control, Predictive Shifting, Lane Departure Warning, AEBS en Forward Collision Warning. Voor maximale inzetbaarheid kiest Girteka Logistics voor onderhoudsintervallen tot maar liefst 200.000 kilometer.

“We zijn verheugd dat de toonaangevende transporteur Girteka Logistics ervoor kiest om zijn indrukwekkende vloot verder uit te breiden met, opnieuw, de DAF XF – de International Truck of the Year 2018”, zei Richard Zink, lid van de Raad van Bestuur en directeur Marketing en Sales. “Het feit dat de beslissing wordt bepaald door de uitstekende ervaringen van Girteka met de DAF XF, illustreert de uitstekende kwaliteit, betrouwbaarheid, efficiëntie en het bestuurderscomfort van de truck. Bovendien is de nieuwe order een belangrijke erkenning van ons professionele dealernetwerk in heel Europa.”

8 reacties op “Girteka bestelt nog eens 1.500 DAF’s

 • Rob de wolff

  Wij worden als nederlandse transporteurs minder vrolijk van zo,n circus act uit lithouwen

 • Big Rick

  Litouwen,een land dat deze auto’s nooit zullen zien.

 • J.C.van Graas

  Tweede Waberers dumping : dumping en nog eens dumping. En de Europese Unie doet geen ene klote tegen dit soort maffiabendes.

 • Brent

  J.C van Graas. Wat vind je er van als een NL bedrijf van Frankrijk naar Duitsland rijdt? Moet dat niet kunnen? Moeten NL chauffeurs alleen maar van en naar NL rijden?

 • Big Rick

  Het gaat erom dat een dergelijk bedrijf voor het overgrote deel werkzaam moet zijn in land van herkomst,dat is dus gezien de grootte niet het geval en dus een constante overtreding van cabotageregels.Kijk maar eens bij Eersel rond de kerstdagen.Allemaal Waberers trucks die nooit in Hongarije komen.

 • Willem

  Norbert dentressangle , Willy Betz , Patinter , Niels Hanson ze wisten het allemaal zo goed en konden alles beter
  Wat is er nog van over ???

  Hoeveel duitse bedrijven hebben de tent al dichtgedaan ?wir Schaffen das

  Aber Leider nicht

  De tijd zal het leren

 • Big Rick

  Dentressangle is Frans en is Xpo geworden.Betz bestaat ook nog maar meer actief in Oosten, hebben zichzelf kapot gemaakt in West Europa.Patinter is Portugees en is volgens mij nog steeds actief.

 • Brent

  Big Rick .”Kijk maar eens bij Eersel rond de kerstdagen.Allemaal Waberers trucks die nooit in Hongarije komen.” Dit is niet waar, maar als je dat kan bewijzen mag je altijd je bron noemen. Ik weet dat het niet waar is omdat ik contact heb gehad met personen werkzaam hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer