Ga naar hoofdinhoud

Girteka monteert Transics op complete vloot

Girteka Logistics gaat op haar complete Europese vloot van 2700 trucks Transics boordcomputers monteren. Tevens worden het uitgebreide fleetmanagementpakket van Transics in het bedrijf geïmplementeerd. Dat meldt Transics moederbedrijf Wabco.

Girteka Logistics heeft zijn hoofdzetel in Vilnius, Litouwen en beschikt over een vloot van meer dan 4.000 vrachtwagens en 4.300 trailers. Elk jaar levert de transporteur meer dan 320.000 volledige ladingen (Full Truck Loads) aan’s werelds grootste retailmerken.

Onder de nieuwe meerjarige overeenkomst krijgen de trucks van Girteka Logistics een upgrade met de uitgebreide FMS-oplossingen van Transics. Het pakket omvat de geavanceerde TX-SKY-boordcomputer, de TX-FLEX-mobiele app, het TX-CONNECT-backofficeplatform en IT- en software-integratie via het TX-TANGO webserviceplatform. Met deze krachtige combinatie van vooruitstrevende FMS-oplossingen beschikt Girteka Logistics over alle mogelijkheden voor een nog efficiëntere vloot en uitgebreidere klantenservice.

TX-SKY-boordcomputers zorgen voor realtimecommunicatie tussen de dispatchers en de chauffeurs van Girteka Logistics en monitoren en verzamelen voortdurend allerlei kwaliteitsvolle truckgegevens. Op die manier kunnen vlootbeheerders geavanceerd routebeheer plannen en krijgen ze realtime notificaties en alarmen rond de snelheid van de voertuigen, GeoFences, rijtijden en de duur van activiteiten. Deze functies, inclusief het op afstand kunnen downloaden van tachogegevens, zijn vandaag cruciaal voor het naleven van Europese wetgeving rond rij- en rusttijden. TX-SKY analyseert bovendien prestaties van voertuigen en de rijstijl van chauffeurs, zodat deze economischer en milieuvriendelijker kunnen rijden. De mogelijkheden van TX-SKY worden verder aangevuld met de mobiele TX-FLEX-app, die chauffeurs in staat stelt ook buiten de cabine informatie te verzamelen om efficiënter te werken.

“We zijn ontzettend trots dat een innovatieve, toonaangevende transporteur als Girteka Logistics Wabco heeft gekozen als zijn strategische FMS-partner”, aldus Nick Rens, Wabco President Trailer Systems, Aftermarket and Off-Highway Division. “Girteka Logistics vertrouwt al langer op de elektronische remsystemen van Wabco in veel van zijn trailers. Door deze bewezen technologie voor voertuigcontrole te combineren met de geavanceerde FMS van Transics, tilt Girteka Logistics de efficiëntie van zijn vloot en het niveau van dienstverlening naar een hoger niveau. Dit contract toont ook aan hoe Wabco uniek geplaatst is om gegevens te verzamelen rond trucks, trailers en het rijgedrag van chauffeurs en zo de toenemende digitalisering te gebruiken om de grenzen van Wabco’s performantie voortdurend te verleggen.

Dankzij Transics’ FMS zullen de dispatchers van Girteka Logistics niet alleen meer voertuigen nauwgezet kunnen opvolgen, maar ook met meer chauffeurs kunnen communiceren dan voorheen. Op die manier krijgen ze een beter beeld van de prestaties van de vloot, volgen ze orders beter op en krijgen ze toegang tot informatie die buiten de cabine wordt verzameld. Zo krijgt Girteca Logistics een beter zicht op de supply chain van de klant.

“We zien Wabco niet alleen als een vertrouwde leverancier, maar als een strategische langetermijnpartner die ons helpt om te groeien”, aldus Edvardas Liachovicius, Chief Executive Officer van Girteka Logistics. “Om competitief te blijven in deze dynamische markt, zoeken we permanent naar manieren om onze operationele efficiëntie te verbeteren. Met een snelgroeiende vloot is dat enkel mogelijk met de meest geavanceerde oplossingen op de markt. Wabco biedt die oplossingen – en veel meer. We hebben hen geselecteerd als cruciale partner om ons te helpen de concurrentie voor te blijven door onze dienstverlening echt te differentiëren, terwijl we onze klantentevredenheid en vlootefficiëntie voortdurend verbeteren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer