Ga naar hoofdinhoud

Gitrans is Lean & Green

Tijdens het jaarcongres van de Topsector Logistiek afgelopen donderdag reikte Connekt de Lean & Green Logistics Award uit aan Gitrans Sneltransport uit Breda. Dat is de beloning voor een gevalideerd plan van aanpak voor het bereiken van de eerste Lean & Greendoelstelling: minimaal 20 procent CO2-reductie in vijf jaar tijd.

Gitrans probeert zich naar eigen zeggen al jaren lang te onderscheiden van andere sneltransporteurs door zeer hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen te hanteren. Mede hierdoor heeft Gitrans de afgelopen jaren diverse awards en certificaten in de wacht mogen slepen op diverse fronten. Ditmaal is Lean & Green het speerpunt, het milieu is belangrijk en Gitrans voelt zich verantwoordelijk een spreekwoordelijk steentje bij te dragen in de algehele CO2 reductie. Enkele maatregelen welke Gitrans heeft genomen zijn onder andere het stimuleren van duurzaam rijgedrag door de chauffeurs, het aanschaffen van een ECO-assistent voor de trekkende eenheden, regelmatige bandenspanning controle en het wagenpark continue blijven verjongen. Verder worden leeg gereden kilometers steeds verder gereduceerd en is zeer efficiënt plannen een speerpunt. Gitrans heeft een duidelijke visie op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, daar past dit Lean & Green certificaat zeer goed bij.

De broers Dennis en Mark Giera hebben zich door de jaren heen gespecialiseerd op goederen die om welke reden dan ook kwetsbaar van aard zijn en meer zorg verdienen tijdens het vervoerstraject. Als geen ander begrijpt Gitrans Sneltransport dat spoedzendingen meer aandacht vragen dan regulier transport. Gitrans Sneltransport uit Breda is een sneltransporteur die in bijna 20 jaar uitgegroeid is tot een vloot van 35 eenheden, van combo tot trailer. Gitrans staat 24/7 en 365 dagen per jaar GEGARANDEERD klaar voor snelle en correcte transport oplossing. Gitrans maakt zich onderscheidend omdat kwaliteit, service, flexibiliteit en beveiliging een onderscheidend vermogen is en op die manier de juiste logistieke partner is voor veel van onze opdrachtgevers. Sinds 2013 is Gitrans TAPA TSR 1&2 gecertificeerd, dit is de hoogst mogelijke, wereldwijde, veiligheidsstandaard binnen de logistiek. Verder heeft Gitrans in 2016 de ‘Wel zo Veilig Award’ in ontvangst hebben mogen nemen (categorie transport). High-security transporten zijn dus gegarandeerd in goede handen bij Gitrans. Gitrans heeft een zeer jong en modern wagenpark met een grote diversiteit in uitvoering, alle voorzien van Euro 5 en 6 motoren. Ook heeft een heel groot deel van de vloot een hoop extra opties en mogelijkheden om aan hele hoge beveiligingseisen en wensen te kunnen voldoen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer