Globis sluit joint venture met NINtec • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Globis sluit joint venture met NINtec

Globis, ERP-speler voor logistieke dienstverleners, en softwareontwikkelaar NINtec vormen samen een joint venture. Met het nieuwe bedrijf GlobTec verdubbelt Globis in één keer zijn ontwikkelingscapaciteit en betreedt het de wereldmarkt.

Globis  is een innovatief platform dat logistieke dienstverleners toelaat alle commerciële-, administratieve- en operationele processen te beheren en realtime te integreren in de  bevoorradingsketen.

“De samenwerking met NINtec biedt ons een wereldwijde development-, sales- en implementatiepartner en moet ons toelaten om de komende vijf jaar jaarlijks tot 50 procent te groeien”, legt CEO van Globis Karel Van den Berghe uit. “De digitale transformatie in de logistieke sector is in volle gang. Dat brengt complexe vraagstukken naar boven waarop wij een oplossing kunnen bieden.”

“Het bundelen van onze expertise in het ontwikkelen van state-of-the-art-softwareoplossingen in de logistieke en transportsector met de krachtige ERP-productportfolio van Globis biedt enorme kansen en mogelijkheden. Dit om een snelle ‘time-to-market’ te realiseren in digitaliseringsoplossingen in de bevoorradingsketen. Betaalbaar, snel, hoogwaardig, innovatief en werkend opgeleverd!” zegt Vipin Moharir, CEO van NINtec.

Globis kent momenteel een steile opmars bij logistieke dienstverleners in Europa. Heel wat bedrijven uit de Antwerpse haven gaan over op het Globis platform. Ook in Nederland zijn inmiddels een aantal zeer grote projecten in uitvoering bij o.a. Nedcargo en Ewals Cargo Care. Door ons principe van ‘follow your customer’  worden via dochterbedrijven van onze klanten ook meer en meer activiteiten ontplooid in Oost-Europa, Azie en Noord-Amerika.

“Om te kunnen groeien moet Globis een beroep kunnen doen op professionele, wereldwijd opererende implementatiepartners en moeten we onze ontwikkelingscapaciteit flexibiliseren”, vult Karel Van den Berghe aan.

Nintec beschikt over ca. 1.500 hoog gekwalificeerde software ontwikkelaars en heeft momenteel al veel ervaring in Europa, Noord-Amerika, en Azië. Met het moderne Globis-platform worden bedrijven vanaf nu  een ‘springplank’ geboden voor de volledige digitalisering van hun logistieke activiteiten.

Beide organisaties geloven in hun gebundelde krachten. Dat heeft Globis en NINtec ertoe aangezet om te kiezen voor een aparte, wereldwijd opererende organisatie die de logische naam ‘GlobTec’ krijgt. Zowel bestaande resources uit beide bedrijven als nieuwe resources worden in het nieuwe bedrijf ondergebracht.

De CEO van NINtec Vipin Moharir ziet de samenwerking als een verrijking. “Ik geloof zeer sterk in het Globis platform. Het biedt een unieke motor die breed inzetbaar is en een antwoord biedt op ingewikkelde uitdagingen in een competitieve transport- en logistieke sector. Daarom ziet NINtec de samenwerking als een win-win voor alle klanten in de sector.”

GlobTec wordt ondergebracht bij het Europese hoofdkantoor van NINtec in het Nederlandse Zoetermeer. De bedrijven hebben beide een aandeelhouderschap van 50 procent in de joint venture.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer