GLS neemt ASM Transporte Urgente over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

GLS neemt ASM Transporte Urgente over

General Logistics Systems (GLS) maakt bekend dat het haar Spaanse dochteronderneming GLS Spain SL de Spaanse dienstverlener voor exprespakketten ASM Transporte Urgente (ASM) heeft overgenomen.

GLS Netherlands start FlexDelivery-ServiceDankzij de aanzienlijke groei in reikwijdte en omvang die de overname biedt, kan GLS Spain een volledig dekkende nationale en internationale dienstverlening aanbieden. GLS Spain is uitgebreid actief op de exportmarkt met internationale verbindingen via het GLS-netwerk. De acquisitie zal het aanbod in het binnenland versterken.

ASM beschikt met 16 hubs en depots en dagelijks meer dan 1.500 bezorgroutes over het twee na grootste netwerk voor expressvervoer in Spanje. ASM richt zich op het business-to-consumersegment en heeft ongeveer 10 procent van het marktaandeel op de nationale pakketmarkt in handen. In het afgelopen jaar zijn 25 miljoen pakketten bezorgd.

De volledige aankoopprijs bedraagt ca. 71 miljoen euro. ASM had aan het einde van het boekjaar op 31 december 2015 een omzet behaald van ca. 78 miljoen euro. Op basis van de potentiële synergie valt te verwachten dat de transactie voor GLS in 2018/19 tot economische winst leidt.

Rico Back, Chief Executive Officer van de GLS Group, zegt: “ASM bevindt zich strategisch gezien dicht bij GLS. De overname geeft GLS Spain – door de reikwijdte en omvang – een aanmerkelijk grotere aanwezigheid. De combinatie van ASM en GLS Spain betekent voor klanten dat ze zowel van een kwalitatief hoogwaardige exprespakketdienst binnen Spanje kunnen profiteren als van een groeiende, grensoverschrijdende markt. Het verheugt me dat we onze krachten bundelen en samen ons doel van een ‘best in class’-dienstverlening voor onze klanten nastreven.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer