Ga naar hoofdinhoud

GLS: vrachtsector groeit sterker dan markt

Het gaat goed met de vrachtvolumes bij GLS Netherlands. In het boekjaar 2012/2013, dat eindigde op 31 maart 2013, nam bij de pakket- en vrachtdienstverlener vooral het vervoer naar België en Luxemburg toe – een toename die met 27 procent duidelijk tegen de economische trend ingaat.

GLS sterke groei België en LuxemburgGLS handelt vrachtgoed in de Benelux-landen doorgaans af via een gespecialiseerd systeem, los van het pakketnetwerk. Op die manier biedt GLS Netherlands klanten in de hele regio levertijden van 24 uur en een constant hoge kwaliteit. “Dat is in de markt ons grote pluspunt, en verzenders weten dat te waarderen”, aldus Milo Kars, General Manager GLS Netherlands. “De vraag naar onze vrachtdiensten naar België en Luxemburg is ondanks de dalende economische ontwikkeling sterk gestegen.”

In het boekjaar 2012/2013 is GLS erin geslaagd op het gebied van kwaliteit in de regio Benelux een nog grotere uniformiteit te realiseren. Meer directe ritten naar Belgische depots en de harmonisering van het kwaliteitsbeheer in de hele regio waren daarbij doorslaggevend. Hierdoor komt 98 procent van alle zendingen in de economische centra van België en Luxemburg de volgende werkdag aan, net als bij verzending binnen Nederland. Het percentage voor perifere gebieden ligt daar slechts marginaal onder. Milo Kars: “De facto komen vrachtzendingen met GLS net zo snel aan als pakketten.”

Nederlandse klanten van GLS verzonden ook in andere delen van Europa aanmerkelijk meer vracht dan het jaar ervoor. Het bedrijf werkt buiten de Benelux samen met geselecteerde partners en garandeert in samenwerking met hen korte standaard doorlooptijden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer