Ga naar hoofdinhoud

Goederenexpeditie van Gefco uitgebreid met Belgische tak

Logistiek dienstverlener Gefco, een wereldwijde speler op het gebied van industriële logistiek en Europees marktleider in de autologistiek, opent vandaag zijn goederenexpeditiekantoor en opslagfaciliteit in Antwerpen, België. Gefco blijft investeren in het versterken van het bestaande netwerk en het intensiveren van de aanwezigheid in de regio.

De optimalisering van internationale logistiek (zee- en luchtvracht) vormt de kern van Gefco’s goederenexpeditie. In lijn met de strategie van de groep om zijn expeditie-activiteiten verder uit te breiden in potentiële markten, versterkt de groep zijn aanwezigheid in de Benelux door te focussen op zee- en luchtvracht binnen de Antwerpse tak en door het als een vlaggenschip te presenteren voor goederenexpeditie in België.

De Benelux is een belangrijke sector voor de logistiek in Europa. Gelegen nabij de havens van Antwerpen en Rotterdam en de luchthavens van Zaventem en Schiphol voor import- en exportactiviteiten en in de buurt van Brussel, Antwerpen en Amsterdam voor de distributieactiviteiten kiest Gefco deze regio om een efficiënt netwerk te creëren als antwoord op de groeiende vraag van industriële partners.

Deze nieuwe faciliteit versterkt de samenwerking met de andere Belgische en Nederlandse takken.

De goederenexpeditie-tak in Antwerpen biedt opslagruimte en is gespecialiseerd in industriële projectvracht met een aanbod van geïntegreerde oplossingen speciaal voor hoge en zware projecten en scheepsladingen buiten profiel. Meer dan een derde van de scheepsladingen van de Antwerpse tak bestaat uit industriële projectgoederen.

De kernactiviteit van de tak van wereldwijde import & export via lucht en zee verstrekt een aanzienlijk platform voor de intensivering van import- en exportkansen naar elke locatie ter wereld. Speciale aandacht wordt er besteed aan de Verenigde Staten, het gebied rondom de Middellandse Zee en de LATAM-zone, waar de plaatselijke Gefco-teams hun takken hebben uitgebreid om volledige ondersteuning en deskundigheid te kunnen bieden. Dankzij deze faciliteit is de groep van plan om de exportactiviteiten in de komende jaren uit te breiden en bestaande klanten grotere ondernemingskansen te bieden naar deze belangrijke bestemmingen. Dit zal bijdragen aan de versterking en ontwikkeling van de relatie met bestaande klanten en het winnen van nieuwe klanten.

De Antwerpse vestiging heeft een speciale afdeling voor het beveiligen van douaneformaliteiten. Als deskundige op het gebied van douane en fiscale vertegenwoordiging, met AEO-certificaat en fiscale vertegenwoordiger sinds 1993, beheert Gefco douane-activiteiten in meer dan 100 landen over de hele wereld. De groep biedt zijn klanten op maat gemaakte diensten, zodat zij kunnen profiteren van betrouwbare en solide processen, die de risiconiveaus verminderen tot nul.

“Mijn team en ik zijn er trots op dat wij deel uitmaken van de groeiende Gefco-familie en deel te nemen aan de ontwikkeling van de goederenexpeditie activiteit”, zegt Dave Minnebach, Director Overseas Belgium. “Onze klanten zullen profiteren van deze ontwikkeling, die gepaard gaat met een geavanceerd IT-systeem, dat al onze kantoren overal ter wereld met elkaar verbindt. De diensten die wij leveren aan onze klanten is hierdoor van een nog hoger kwaliteitsniveau dan de normen in de industrie.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer