Ga naar hoofdinhoud

Gratis benchmark tool van Transporeon

Transporeon heeft samen met RWTH Aachen University de Transport Logistics 4.0 Benchmark tool ontwikkeld. De Transport Logistics 4.0 Benchmark tool moet vooral verladers, leveranciers en retailers inzicht geven in hun mate van digitalisering en welke stappen deze ondernemers moeten of kunnen zetten om beter in te spelen op de eisen die de markt en de digitaliseringsgolf aan hen stelt. De tool is gratis en inmiddels live.

Aan de basis van de Transport Logistics 4.0 Benchmark tool ligt een gezamenlijk onderzoek van Transporeon en de universiteit naar de status en de vereisten die digitalisering stelt aan verladers. Dit onderzoek startte in het voorjaar van 2016 en is Transport Logistics 4.0 genoemd. De naam verwijst naar Industrie 4.0, waarin automatisering en data-uitwisseling eveneens centraal staan.

Het doel van het gezamenlijke onderzoek van Transporeon en RWTH Aachen University is om de cloudgebaseerde platformen en softwaretools van de leverancier te verfijnen en uit te breiden. Het resultaat van bijna een jaar onderzoek is dat er nu wetenschappelijke analyses zijn ontwikkeld die kunnen ondersteunen bij het aanhaken en klaarstomen van de logistieke sector bij de Industrie 4.0 ontwikkeling. Transporeon en RWTH Aachen University presenteren de onderzoeksresultaten in het eerste kwartaal van 2017.

De gratis Transport Logistics 4.0 Benchmark tool is inmiddels live. Eenvoudigheid en snelheid zijn volgens Transporeon CEO Peter Förster de woorden die de tool karakteriseren. “Een verlader hoeft maar 38 vragen te beantwoorden. De tool analyseert de antwoorden vervolgens direct aan de hand van diverse aspecten. Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld de mate waarin een verlader in staat is om samen te werken met klanten en in hoeverre hij processen kan automatiseren.”

De resultaten van de vragenlijst worden in de tool direct gepubliceerd voor de deelnemer in de vorm van een grafiek in spinnenwebvorm. Dit beeld toont de verlader hoe ver hij is op het gebied van Transport Logistics 4.0. Prof. Dr. Sabina Jeschke van RWTH Aachen University over het ontwikkelen van de benchmark: “Deze nieuwe tool is ontwikkeld om verladers te helpen bij het beantwoorden van belangrijke vragen, zoals: wat zijn de vereisten voor het werken binnen digitale logistieke netwerken en zijn bedrijven klaar voor ontwikkelingen als smart logistics en Transport Logistics 4.0. En wat ook belangrijk is: wat moeten bedrijven weten om klaar te zijn voor de uitdagingen die zich in de toekomst voordoen.”

Verladers die besluiten om de Transport Logistics 4.0 Benchmark tool te gebruiken, kunnen hun eigen uitkomsten bijvoorbeeld vergelijken met de uitkomsten van bedrijven met eenzelfde omvang in vergelijkbare sectoren of landen. Ook zal het voor de verlader duidelijk zijn op welke gebieden hij voor of achterloopt en welke potentiële winst er te behalen valt met welk soort investeringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer