Ga naar hoofdinhoud

Groei voor Logwin in India

Logistiek dienstverlener Logwin heeft zijn netwerk in India uitgebreid. Het bedrijf opent een kantoor in de Oost-Indische stad Kolkata, vlak bij de grens met Bangladesh. Op zijn locatie in Chennai in het zuiden van het land is het bedrijf verhuisd naar een groter gebouw en exploiteert daar nu een transitdepot.

Logwin IndiaHet nieuwe kantoor in Kolkata bevindt zich in het centrum van de stad. Van hieruit coördineert en organiseert Logwin de internationale lucht- en zeevrachttransporten voor zijn klanten uit de diverse branches. De wereldwijde verbindingen van deze locatie zijn zeer gunstig. Deze vestiging is slechts enkele kilometers verwijderd van de zeehaven van Kolkata. Eind 2013 is de opening van een nieuw, internationaal vliegveld gepland, op een afstand van slechts 160 km, in de stad Durgapur. “Wij gaan ervan uit dat het nieuwe vliegveld de toch al groeiende economie in het gebied nog verder zal verbeteren”, aldus Vijay Nair, Country Director van Logwin in India.

Met de nieuwe vestiging bevindt Logwin zich nu nog dichter bij zijn klanten. Veel grote industriële bedrijven uit India hebben hun hoofdvestiging in de stad. Zij produceren onder andere onderdelen voor de machinebouw, elektrische apparatuur, kabels, leer, textiel, farmaceutische of chemische producten en auto’s. Bovendien behoort Kolkata tot de grootste IT-hubs in India.

Nieuw magazijn in Chennai

In de Zuid-Indische plaats Chennai is Logwin naar een groter magazijn verhuisd. Daar heeft Logwin een transitdepot geopend voor de producten van zijn klanten. De nieuwe vestiging bevindt zich in de buurt van het internationale vliegveld en beschikt via de autosnelwegen over een goede verbinding met de haven van Chennai, de op een na grootste haven van het land. Veel Indische en multinationale Logwin-klanten hebben hun hoofdvestiging in de buurt.

“De economie van de stad zal in de komende jaren naar verwachting bijna verdrievoudigen”, aldus Dharmarajan Ng, branchemanager van Logwin in Chennai. “Met de nieuwe locatie kunnen wij onze klanten optimaal bij deze groei ondersteunen.” Motor voor deze economische groei is de industrie. Chennai is een van de toonaangevende Indische hubs voor computertechnologie en hardware. Circa een derde van de nationale automobielindustrie is gevestigd in de deelstaat Tamil Nadu, waarvan Chennai de hoofdstad is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer