Groeneveld: ATX op vast scherm en tablet • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Groeneveld: ATX op vast scherm en tablet

Groeneveld ICT Solutions introduceert op Transport Compleet naar eigen zeggen de volgende fase in de automatisering van de transportketen: de ATX boordcomputer die zowel met Android tablet als met vast scherm kan werken. Hierdoor hoeft de vervoerder niet op voorhand te kiezen voor of een vast scherm of een tablet. Wisselen is op elk gewenst moment mogelijk, zonder een nieuwe boordcomputer aan te hoeven schaffen en te installeren, met alle kosten en tijdsverlies van dien.

ATX-with-tablet---mobile-phone---ATX-screenDeze oplossing biedt keuzevrijheid. Er hoeft niet op voorhand te worden gekozen voor een vast scherm of een tablet. Daardoor hoeft de klant niet meer geld te investeren dan nodig is. De ATX kan perfect werken met een tablet die de vervoerder al gebruikt in de vrachtwagen, bijvoorbeeld voor het aftekenen van afgeleverde bestellingen. In dezelfde vrachtwagen kan op een later moment eenvoudig en snel een vast scherm worden geïnstalleerd. Zelfs een combinatie van een tablet en een vast scherm is mogelijk. “Veel van onze klanten, zowel bestaande als potentiële, zijn op zoek naar maximale flexibiliteit. En dan geen gebrekkige oplossingen maar professionele hard- en software die perfect op elkaar is afgestemd en probleemloos werkt.”, licht Ivo Kolman, Managing Director van Groeneveld ICT Solutions, toe. “De ATX software en hardware is speciaal geschreven en gebouwd om zowel met een vast scherm als met een tablet te werken. De klant zal het verschil niet merken. Men kan werken via het “Bring your own device” principe of kiezen voor een vast Groeneveld scherm. Deze flexibiliteit is uniek in de markt.”

De Groeneveld ATX is er in vijf verschillende varianten: de boordcomputer met een vast scherm, de boordcomputer met een vast scherm in combinatie met een Android smartphone of tablet, de boordcomputer met een tablet of Android smartphone, de ATX boordcomputer als standalone applicatie of de ATX Charterapp op een mobile device. Hoe divers een vloot ook is, Groeneveld ICT Solutions levert een op maat gesneden en volledig geïntegreerde oplossing voor alle voertuigen. “Met dit brede gamma aan oplossingen zijn we in staat om zowel de grootste vervoerders, die actief zijn in meerdere takken zoals distributie, internationaal transport en zwaar transport, als kleinere partijen met enkele vrachtwagens, de voordelen van de ATX te bieden.” Aldus Chris Hardijk, Sales Manager bij Groeneveld ICT Solutions, “Grotere vervoerders kunnen gemakkelijk een truck die voornamelijk werd ingezet voor distributietaken gebruiken voor internationale ritten. Kleinere vervoerders die pieken opvangen met charters, hebben met de ATX Charterapp een perfecte oplossing. Door de flexibiliteit van de ATX kunnen we voor elke toepassing de perfecte oplossing bieden.”

ATX boordcomputer Groeneveld ICT Solutions heeft haar activiteiten recent uitgebreid naar de Duitse markt. Inmiddels vinden de eerste Groeneveld boordcomputers hun weg naar vrachtwagens van Duitse transporteurs. De ATX Android boordcomputer van het Nederlandse familiebedrijf biedt door de geheel open structuur een oneindige hoeveelheid mogelijkheden. Met apps van derden, of met speciaal ontwikkelde Groeneveld software, zoals een driver performance module, die via de CAN-Bus van het voertuig informatie geeft over de rijstijl van de chauffeur. Maar ook een CO2-footprint calculatie, tracking & tracing en geo-fencing behoren tot de mogelijkheden. ATX kan optimaal invulling geven aan de telematicawensen van de moderne vervoerder. Zowel de hardware als de software zijn volledig modulair. De montage is eenvoudig door het volgens DIN normen gestandaardiseerde formaat. De software is door het Open Source-karakter bovendien eenvoudig uit te breiden met Android-apps van Groeneveld ICT Solutions of van diverse andere gecertificeerde aanbieders als AFAS Software, T-consult en Active Professionals. Zo biedt Groeneveld ook een uitstekende scan-oplossing in combinatie met ATX, of andere randapparatuur, zoals printers. In combinatie met het RoadRunner Transport Management Systeem, eventueel uitgebreid met Business Intelligence software, biedt Groeneveld ICT Solutions een integrale ICT-oplossing voor het wegtransport, waarbij optimale transparantie van de logistieke operatie het ultieme doel vormt en bovendien een one-stop-shopping dienstverlening wordt geboden.

 

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer