Ga naar hoofdinhoud

De Groot Global Logistics monteert Thermo King SLXi

De Groot Global Logistics heeft onlangs voor vervanging en uitbreiding van het wagenpark vijf nieuwe Thermo King SLXi koelmachines aangeschaft.

Vanuit de wens om logistieke dienstverlening in eigen huis te halen, is vanuit De Groot International B.V. in 1997 De Groot Global Logistics Holland ontstaan. Het transportbedrijf uit Hedel is gespecialiseerd in geconditioneerd transport van groente en fruit. De Groot Global Logistics opereert in een straal van ongeveer 300 kilometer rondom Hedel. Bestemmingen die daarbuiten vallen, worden bediend door betrouwbare partners. Rob Vissers, wagenparkbeheerder bij De Groot Global Logistics: “Het handelsbedrijf importeert vanuit meer dan 50 landen. Deze producten komen veelal binnen in zeecontainers in de havens van Rotterdam en Antwerpen. Het transport hiervan, met de daarbij behorende documentenstroom, verzorgen wij.”

In de vestigingen in Hedel, Breda en Londen worden deze goederen vervolgens opgeslagen of bewerkt en klaargemaakt voor verdere distributie. Verder beschikt het bedrijf over mogelijkheden voor op- en overslag – al dan niet geconditioneerd – en over een modern geconditioneerd warenhuis aan de rijksweg A2, direct in verbinding met één van de logistieke aderen van Noord-West Europa.

Bovengenoemde factoren maken De Groot Global Logistics sterk en uniek. “We doen alles in eigen beheer”, legt Rob Vissers uit. “We zijn betrouwbaar en als we iets beloven, dan komen we dat na. We doen weinig tot niks aan reclame, we besteden daarom extra aandacht aan ons nette en frisse wagenpark dat we in topconditie houden. Niet alleen onze voertuigen zijn in topconditie, ook alle chauffeurs: allen vakmensen die werken met passie. Ze begrijpen onze klanten en dragen zorg voor een goede afhandeling van de vrachten.”

Daarnaast is De Groot Global Logistics ook bewust bezig met het reduceren van de milieubelasting. “We hanteren efficiënte logistieke processen en zijn hierdoor onderscheiden met een Lean & Green Award. Tevens beschikken we over een IFS en NEN-EN-ISO 9001:2000 certificering.”

De Groot Global Logistics werkt graag samen met partners die deze bewuste bedrijfsvoering versterken. Rob Vissers: “We hebben 21 trekkende eenheden, met allen een koeltrailer die voorzien is van een Thermo King transportkoelmachine. Ook beschikken we over een LZV en meerdere eigen containerchassis waardoor we een mooi en flexibel wagenpark hebben. Qua trucks rijden we met Scania, Volvo en DAF die zijn voorzien van de nodige opties en een ruime cabine waardoor het onze chauffeurs aan niets ontbreekt.”

Ter uitbreiding en vervanging van het wagenpark schafte De Groot Global Logistics onlangs vijf nieuwe Thermo King koelmachines aan van het nieuwste type SLXi-300. “Doordat we ons onderscheiden op verschillende vlakken, hebben we geen moment getwijfeld en besloten om – als één van de eersten – dit nieuwste type koelmachine van Thermo King aan te schaffen. De SLXi bevalt ons uitermate goed. Niet alleen zijn de machines zuiniger en krachtiger, de machine wordt ook zeer compleet afgeleverd. Zo gaan wij werken met de TracKing functionaliteit waardoor we op afstand onze units kunnen gaan monitoren. Hierdoor wordt het onder andere mogelijk om 24/7 de temperatuur van de units te kunnen inzien en al dan niet te kunnen instellen.”

De SLXi units van Thermo King zijn standaard voorzien van de Thermo King BlueBox waarmee de gebruiker de mogelijkheid heeft om verschillende types telematica – Bluetooth, TracKing, iBox – te activeren.

De Groot Global Logistics en Thermo King Transportkoeling hebben reeds een lange relatie. “We werken sinds jaar en dag met Thermo King. Het merk sluit aan op onze wensen; degelijk en betrouwbaar. En Thermo King loopt voorop met de nieuwste technologieën, iets wat ons erg aanspreekt.”

Rob Vissers heeft daarbij veel contact met vestiging Best van Thermo King Transportkoeling. “Voor ons is het onderhoud op locatie erg prettig. De monteurs van Thermo King Transportkoeling komen wanneer wij dat wensen en dit wordt ook op korte termijn georganiseerd als het nodig is. De communicatie verloopt soepel, ze hebben in Best aan een half woord genoeg en zijn niet te beroerd om mee te denken”, aldus Rob Vissers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer