VIDEO - GrootJebbink biedt ogen in de rug • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – GrootJebbink biedt ogen in de rug

GrootJebbink  biedt met de Brigade Backeye 360 Select een camerasysteem waarmee de dodehoek volgens het bedrijf ‘definitief tot het verleden behoort’. Dit systeem voorziet chauffeurs van een bovenaanzicht van hun voertuig en de nabije omgeving. Alle soorten bakwagens kunnen worden uitgerust met het systeem; van bestelbussen tot vuilniswagens.

Backeye 360 Select monitorBackeye 360 Select maakt gebruik van vier camera’s die aan alle kanten van de wagen gemonteerd worden. Het beeld dat deze camera’s produceren, wordt verwerkt tot één gezamenlijk 360° beeld dat op een monitor in de cabine wordt weergegeven. De chauffeur krijgt een bovenaanzicht van het voertuig te zien met daaromheen een volledig 360° beeld van de omgeving. Hierdoor is er geen sprake meer van een dode hoek en wordt de veiligheid rondom het voertuig aanzienlijk verbeterd.

http://youtu.be/RnqIUuUVOSk

Naast het bovenaanzicht laat de monitor in de cabine ook een zogenaamde ‘trigger-weergave’ zien. Dit betekent dat het beeld van één van de vier camera’s weergegeven wordt bij een bepaalde handeling. Het beeld van de camera achterop het voertuig wordt bijvoorbeeld weergegeven als de chauffeur achteruit rijdt. Door deze split-screen monitor heeft de chauffeur altijd een zo optimaal mogelijk overzicht in iedere situatie.

Backeye 360 Select view

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer