Halogeen ombouwen naar xenon • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Halogeen ombouwen naar xenon

Leverancier Pilot Xenonverlichting heeft recent een aantal innovaties doorgevoerd waardoor de ombouw van halogeenverlichting naar xenon  makkelijker is geworden en volgens Pilot kwalitatief niet onderdoet voor de veel duurdere af fabriek aangeboden systemen.

Pilot xenonverlichtingXenon lampen geven beduidend beter licht, gaan drie keer langer mee dan halogeen lampen en gebruiken minder stroom. Pilot levert sets waarmee het mogelijk is in bestaande armaturen halogeen lampen te vervangen door xenon exemplaren. De xenon lampen passen in de zelfde fitting.. Tussen de stekker en de fitting wordt een tussenstuk aan gebracht die voor de juiste voeding zorgt. Voor truck met een CAN-bus- en of storingsmelding in het dashboard, zijn er speciale interfacekabels te krijgen.
Pilot Xenonverlichting geeft twee jaar onvoorwaardelijke garantie op het hele systeem, inclusief de lamp zelf. Pilot xenon verlichtingssets zijn er voor alle voertuigtypen en soorten lampen, van H4 duplo, via H7 en H1 naar de meer exotische fittingen H8 en H9 in 12 en 24 Volt. Pilot xenon is toegelaten op Nederlandse voertuigen tot 2007. Voertuigen van na die datum moeten voorzien zijn van koplampsproeiers en hoogteregeling.

Auteur: Pieter Wieman

 

ttm.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer