Ga naar hoofdinhoud

HAN showt ombouw truck naar LNG

HAN Automotive Research organiseert op 20 maart a.s. een ‘LNG Pilots project’. De HAN doet onderzoek naar de toepassing van en ombouw naar LNG in truckmotoren, met de nadruk op dual fuel.

Het doel van het LNG Pilots project is het vergroten van het gebruik van vloeibaar aardgas (LNG). Een van de onderdelen van het project is daarom het aanpassen van vrachtwagens voor het gebruik van LNG. De projectpartners/transportbedrijven in Duitsland van HAN hebben behoefte aan een systeem, waarbij zowel 100 procent diesel als diesel-gas kunnen worden toegepast.

Na korte presentaties over de stand van zaken van het project, de LNG situatie en het tanken zal HAN Automotive de resultaten van twee deelonderzoeken presenteren die tot doel hebben om de uitstoot van onverbrande methaan te verminderen. Tevens wordt nieuwe emissiemeetapparatuur gedemonstreerd, waarmee rijdend op de weg de werkelijke uitstoot van een vrachtwagen kan worden gemeten.

Wie geïnteresseerd is en zich wil aanmelden, kan dat hier doen. Daar is ook het volledige programma te zien, waar uit op te maken is dat er een dual-fuel DAF aanwezig is bij de presentatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer