Ga naar hoofdinhoud

Hankook breidt Hongaarse truckbandenfabriek uit

Bandenfabrikant Hankook kondigt uitbreidingsplannen aan voor de bouw van een nieuwe productie-unit voor vrachtwagenbanden in Rácalmás, Hongarije. In de eerste helft van 2018 zal een begin worden gemaakt met de werkzaamheden, zodat mag worden verwacht dat ca. 2 jaar later met de productie kan worden begonnen. De uitbreiding − voor een bedrag van ca. 290 miljoen euro − is de vierde in de geschiedenis van de Europese fabriek van Hankook, die in 2007 werd geopend.

De fabriek zal een centrale rol in de lange termijnstrategie van Hankook Tire innemen, zodat aan de steeds strenger wordende eisen, zowel voor de OEM- als de vervangingsmarkt voor banden voor vrachtwagens en bussen, op de Europese markt kan worden voldaan.

Met de uitbreiding worden ca. 150 nieuwe banen en een productiecapaciteit van jaarlijks meer dan 550.000 banden voor middelzware en zware vrachtwagens en bussen gecreëerd. Op grond van de grote investering wordt de fabriek in Rácalmás een van de grootste werkgevers en belangrijkste economische machten in Hongarije, terwijl de hoge maatschappelijke status behouden blijft.

Na het leggen van de eerste steen in juli 2006 werd de fabriek in de afgelopen jaren meermaals verder uitgebreid en gemoderniseerd. Dankzij de laatste ontwikkelingen worden er meer dan 55.000 banden per dag geproduceerd, hetgeen overeenkomt met een huidige productiecapaciteit van meer dan 19 miljoen banden per jaar, in 900 maat- en modelvarianten voor personenwagens, SUV’s, bestelwagens en lichte vrachtwagens. Sinds de opening is de productiecapaciteit al meer dan 3,5 keer groter geworden, terwijl de uitstekende productkwaliteit behouden is gebleven. Dat wordt o.a. geïllustreerd door de OEM-leveringen aan verschillende populaire automerken zoals Audi, BMW, Fiat, Ford, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz, MINI, Opel, Peugeot, Porsche, Seat, Skoda en VW.

In de afgelopen 10 jaar heeft het bedrijf ook haar positie op het gebied van banden voor middelzware en zware vrachtwagens en bussen in Europa versterkt. Mercedes-Benz heeft in 2014 gekozen voor Hankook als OEM-leverancier, in 2015 gevolgd door MAN en in 2016 door Scania. Sinds 2013 levert het bedrijf tevens banden aan Schmitz Cargobull, de grootste trailerfabrikant in Europa. Vandaag de dag levert Hankook Tire de banden voor de Europese vrachtwagenmarkt vooral vanuit de Koreaanse fabrieken. Nadat bij het verstrijken van de jaren een belangrijke en constante vraag werd geconstateerd, werd besloten om in Europa, bij de Hongaarse fabriek, een productie-unit te bouwen voor de productie van banden voor vrachtwagens en bussen. Het begin van de bouw is gepland voor juli 2018 en er wordt verwacht dat de productie-unit rond juni 2020 in gebruik kan worden genomen.

“Als een strategische partner voor vele toonaangevende autofabrikanten is Hankook Tire wereldwijd bekend geworden door haar uitstekende technologie en premium-kwaliteit banden in het segment personenwagens en SUV’s en gedurende enkele jaren ook in het segment voor banden voor zware vrachtwagens en bussen”, legt Han-Jun Kim, directeur van Hankook Tire Europe uit. “Mede daardoor hebben wij een snelle groei in de vraag naar onze banden voor vrachtwagens en bussen op de Europese markt geconstateerd en wij hopen dat wij spoedig, met behulp van onze nieuwe Hongaarse productie-unit voor banden voor vrachtwagens en bussen, aan de groeiende vraag van onzen klanten kunnen voldoen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer