Ga naar hoofdinhoud

Hankook en Schmitz intensiveren samenwerking

Hankook en Schmitz Cargobull zijn overeengekomen dat zij de samenwerking versneld gaan uitbreiden. De uitgebreide samenwerking werd tijdens de IAA bekendgemaakt. Hankook heeft sinds 2013 de trailermodellen van Schmitz Cargobull voorzien van banden en biedt als eerste montage-leverancier op dit moment 11 verschillende maten aan. Sinds het begin van 2015 werken beide bedrijven samen op het gebied van volledige service verlening en richten zich daarbij vooral op de Europese markt.

hankook_on_schmitzcargobull_4Het bedrijf kondigde dat de uitbreiding ook de bestaande leveringscontracten in het eerste montage-segment betreft, waarmee de strategische samenwerking op Europees niveau op de markt voor bedrijfswagenparken wordt uitgebreid. Daarnaast zal via het Schmitz Cargobull Service Partner-netwerk en de gezamenlijke servicepartner Pneunet een samenwerkingsverband voor de ontwikkeling van reserve onderdelen voor de Hankook-trailerbanden worden opgezet. Deze samenwerking biedt klanten van de trailerfabrikant een volledig serviceconcept, inclusief gestandaardiseerde voorwaarden voor zowel de bandenservice als het bandenmanagement van het wagenpark. Daartoe behoort ook de vervanging als gevolg van slijtage of lekke banden en het in de gaten houden van deadlines en regelmatige controles van het wagenpark (bandenspanningscontroles). Bovendien kunnen voor wagenparkbeheerders uitvoerige kosten- en duurzaamheidsanalyses worden gemaakt.

Tony Lee, adjunct-directeur Marketing en Sales van Hankook Tire Europa is het hiermee eens: “De uitbreiding van onze samenwerking met Schmitz Cargobull is voor ons van strategisch belang, omdat het een boost geeft aan zowel ons eerste montage- als reserve onderdelensegment in de trailerwereld.”

“Een verdere uitbreiding van de strategische samenwerking voor de lange termijn is de juiste logische stap voor ons, omdat de strategie van Hankook de strategie van Schmitz Cargobull op effectieve wijze ondersteunt”, aldus Bernhard Schmitz, aandeelhouder en adjunct-directeur van de afdeling Inkoop. “Wij zijn van mening dat de samenwerking op de lange termijn met Hankook onze premium producten ondersteunt, waardoor wij in staat zijn de optimale transportoplossingen aan onze klanten te bieden.”

Hankook, als fabrikant van kwaliteitsbanden, levert Schmitz Cargobull AG haar complete lijn aan ultramoderne trailerbanden voor eerste montage. Deze zijn aangepast aan de Europese omstandigheden, uiterst milieuvriendelijk en rendabel, en omvatten de Hankook-series e-cube MAX en SmartWork. Het eerste montage-segment voor regionaal -en zwaar transport voor de lange afstand met de Hankook trailerbanden voor Schmitz Cargobull zal zich in eerste instantie richten op de Europese markt en omvat op dit moment 11 trailermaten in de 19.5 en 22.5 inch-modellen, inclusief de megatrailermaten 445/45R19.5, 435/50R19.5 en 455/40R22.5 uit de Hankook e-cube familie. Alle Hankook-banden worden rechtstreeks aan de productievestigingen van de trailerfabrikant, gevestigd in Altenberge in Nord-Rhein-Westfalen, geleverd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer