Ga naar hoofdinhoud

Hankook opent winterbandentestcentrum in Finland

Na een bouwtijd van meer dan een jaar, heeft Hankook nu Technotrac geopend, een Europees testcentrum voor winterbanden in Finland. Met een ontwikkelingscentrum in Duitsland, een kwalitatief hoogwaardige productie- en ultramoderne in-doortestfaciliteiten in Hongarije en nu ons eigen wintertestcentrum in Finland, beschikt Hankook over alle faciliteiten en mogelijkheden voor het ontwikkelen en produceren van banden in Europa.

Hankook, fabrikant van premiumbanden heeft haar eigen Europese testcentrum voor winterbanden geopend, genaamd Technotrac in Ivalo, Finland, ongeveer 300 km ten noorden van de poolcirkel. Het Finse bedrijf Test World Oy kreeg eind 2015 de opdracht om dit centrum te bouwen. De opening van het testcentrum betekent dat de winterbanden van Hankook voor de Europese markt niet alleen in Europa ontwikkeld en geproduceerd worden, maar bovendien onder reële winterse omstandigheden in Europa getest kunnen worden.

“Wereldwijd behoort Europa tot de grootste en meest belangrijke markt van Hankook, daarom hebben wij veel tijd aan een regionale productontwikkeling besteed”, legt Ho-Youl Pae, hoofd van Hankook Tire Europa uit. “Wij zijn trots op het feit dat wij niet alleen onze zomerbanden, maar ook die met een winterloopvlak, die beiden in Europa worden geproduceerd, hier onder ideale omstandigheden kunnen testen. Zo kunnen wij garanderen dat deze banden perfect zijn afgestemd op de reële weg- en klimaatomstandigheden en kunnen we snel inspelen op de door de markt gestelde eisen. Met ons eigen wintertestcentrum kunnen wij onze positie als een van de toonaangevende bandenfabrikanten in Europa consolideren.”

Het nieuwe testcentrum omvat drie zgn. vlakke banen, die worden gebruikt voor het testen van de remmen, de tractie en de laterale stabiliteit op sneeuw of ijs. Daarnaast kunnen wij beschikken over twee banen waar, voor een subjectieve evaluatie van de banden, de handling in de sneeuw kan worden getest. Ze zijn speciaal ontworpen om te kunnen voldoen aan de behoeften van de toonaangevende Duitse autofabrikanten. Tevens is het centrum voorzien van een excellente infrastructuur, met kantoren en vergaderfaciliteiten en ultramoderne werkplaatsen en een groot magazijn voor koude opslag. De constante en lang aanhoudende winterse omstandigheden in Ivalo golden mede als belangrijke factoren om ‘s werelds meest noordelijke wintertestcentrum op deze locatie te bouwen.

Hankook investeert al jaren heel veel in onderzoek en ontwikkeling (R&D). “Ongeveer vijf procent van alle Hankook-medewerkers wereldwijd werkt inmiddels aan onderzoek en ontwikkeling. Dat zijn in totaal meer dan 1.000 medewerkers,” volgens Dr. Hyung Nam Kim, hoofd wereldwijde ontwikkeling bij Hankook. Vorig jaar oktober nog opende de bandenfabrikant haar futuristische, wereldwijd opererende onderzoeks- en ontwikkelingscentrum, het “Hankook Technodome” in Daejeon, Zuid-Korea, waarmee het bedrijf haar innovatieve technologieën en zichzelf als wereldwijd topmerk wil profileren. Het “Technodome” is de spil van de wereldwijde infrastructuur voor onderzoek en ontwikkeling en verbindt niet alleen de regionale technische centra, ATC (American Technical Center), CTC (China Technical Center), JTO (Japan Technical Office) en het European Technical Center (ETC) in Hannover, Duitsland, met elkaar, maar nu dus ook het wintertestcentrum in Finland. “Testcentra zoals het nieuwe “Technotrac Ivalo” zijn uitermate belangrijk en een logische stap voorwaarts om aan te geven dat wij in staat zijn de op de toekomst gerichte bandentechnologieën die door het “Hankook Technodome” werden ontwikkeld in alle gradaties te testen”, voegt Dr. Kim er aan toe.

Sinds de opening van het ETC in Hannover in 1997 heeft Hankook de omvang van haar onderzoeksprojecten in Europa uitgebreid en is vandaag de dag een van de belangrijkste leveranciers voor vele toonaangevende autofabrikanten, inclusief topmerken zoals Audi, BMW, MAN, Mercedes Benz -personenauto’s en vrachtwagens, MINI, Porsche, Scania en VW. “Onze ultra-high-performance banden, de Hankook Ventus S1 evo² SUV met‘sound absorber®’-technologie, zijn onlangs door Audi gekozen voor de Q7 en SQ7. De voortdurende groei van onze OEM-leveringen vraagt gelijktijdig om uitbreiding van onze testcentra, zoals bijvoorbeeld het nieuwe ”Technotrac Ivalo”. Nu aan de noodzakelijke voorwaarden is voldaan, nemen wij aan dat wij in staat zullen zijn om substantiële verbeteringen op het gebied van onze onderzoeks- en ontwikkelingsplannen te realiseren”, aldus Dipl.-Ing. Klaus Krause, hoofd van het European Technical Centre, die de testactiviteiten in het nieuwe “Technotrac Ivalo” zal gaan coördineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer