Ga naar hoofdinhoud

Hankook SmartWork af-fabriek gemonteerd op Scania bouwtrucks

Bandenfabrikant Hankook biedt de SmartWork bandenserie voor het bouwverkeer nu aan met verschillende loopvlakken en levert deze als eerste montage-band aan de Scania. In eerste instantie gaat het om zeven maten in de 22.5 en 24 inch-modellen, die de wagenparkbeheerders en transportondernemingen nu direct vanuit de Europese Scania fabrieken in Zwolle (Nederland), Södertälje (Zweden) en Anger (Frankrijk) kunnen bestellen. De nieuwe Scania XT-generatie voor bouwvoertuigen is één van de modellen die met de banden van Hankook worden uitgerust.

Hankook SmartWork ScaniaHankook levert nu banden met vijf extra loopvlakken voor alle Scania-modellen en ontworpen voor gebruik op bouwplaatsen, inclusief de nieuwe XT-generatie bouwvoertuigen. Dit zijn de stuurasbanden, de SmartWork AM06, SmartWork AM09 en SmartWork AM15+ evenals de SmartWork DM06 en SmartWork DM09 voor de aandrijfas.

Volkswagen
Scania is onderdeel van de Volkswagen Group en de jongste eerste montage truckpartner van Hankook. De focus voor de eerste montage-business van Hankook met vrachtwagenbanden voor Scania richt zich vooral op Europa en betreft 26 maten in de 22.5 en 24 inch-modellen. Naast de vrachtwagenband voor bouwvoertuigen levert Hankook ook haar e-cube MAX, een vrachtwagenband voor de lange afstand evenals de SmartFlex, een band voor alle seizoenen voor de middellange afstand aan de Zweedse vrachtwagenfabrikant. De bandenlijnen zijn speciaal aangepast aan de Europese condities, waarbij de nadruk op de ecologische en economische voordelen ligt.

Duurzaamheid
De eerste montagesamenwerking met Scania is de tweede van Hankook binnen de Volkswagen Groep in het segment van zware vrachtwagens; Hankook levert sinds 2015 ook al verschillende modellen binnen dit segment aan MAN vrachtwagen & Bus GmbH.

Han-Jun Kim, Hoofd van Hankook Tire Europe zegt: “Wij verheugen ons op een verdere uitbreiding van onze samenwerking met Scania. Wij moeten vertrouwen op onze optimale duurzaamheid bij de ontwikkeling van banden voor het bouwverkeer; gelukkig kon onze SmartWork-serie de engineers van Scania overtuigen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer