Ga naar hoofdinhoud

Hankook Tire neemt Reifen-Müller over

Hankook maakt bekend 100 procent van de aandelen van Reifen-Müller, een van de grootste, onafhankelijke, bandengroothandels en bandenservicebedrijven van Duitsland, te hebben aangekocht. Naast de verkoopmaatschappij van Reifen-Müller, Reifen-Müller AG, maakt ook Reifen-Müller GmbH & Co, Runderneuerungswerk KG deel uit van de aankoop. Met de overname versterkt bandenfabrikant Hankook haar verkoopactiviteiten. Door de investering en verdere uitbreiding van het verkoopnetwerk versterkt de bandenfabrikant haar wereldwijde concurrentiepositie aanzienlijk.

Reifen-Müller is een van de meest toonaangevende bandenhandels van Duitsland en werd in 1966 opgericht. Bij het bedrijf werken op dit moment ruim 700 medewerkers en de organisatie heeft 44 eigen servicestations in Duitsland in beheer, die banden voor personenauto’s, lichte en zware vrachtwagens en bussen, alsmede motorrijwielbanden en banden voor de landbouw leveren. Zowel de voormalige eigenaars alsook de huidige directie zullen de leiding van het bedrijf verder voortzetten.

Met de overname van Reifen-Müller neemt Hankook Tire een van de meest innovatieve bandenhandelsmodellen in Duitsland over – in een markt met veel concurrentie. De bandenfabrikant investeert daarmee in haar verkoopkanalen in Europa en versterkt daardoor tevens haar wereldwijde concurrentiepositie.

Bovendien zal Hankook Tire de 44 servicesteunpunten van Reifen-Müller als strategische basis gaan gebruiken en haar activiteiten zo via een betrouwbaar verkoopnetwerk verder uitbouwen. Door middel van de verkoopnetwerk, dat naast de eigen producten ook andere wereldwijd vertegenwoordigde merken verkoopt, zal Hankook Tire het bestaande op de klant gerichte verkoopsysteem verder uitbouwen, zodat op een zeer hoog niveau aan de eisen van de eindverbruikers wordt voldaan.

Hankook Tire vervolgt haar strategie ten aanzien van organische groei door het opzetten van nieuwe productiefabrieken, R&D-centra en innovatieve verkoopnetwerken. De bandenfabrikant versterkt daarmee haar wereldwijde positie als een van de toonaangevende bandenfabrikanten. Bovendien is Hankook consequent op zoek naar M&A-investeringen, die maximale synergiën voor het verstevigen van de wereldwijde concurrentiepositie bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer