Ga naar hoofdinhoud

Happy Hombergh met DAF XF

Hombergh Lomm, specialist in houten verpakkingen voor industrie en transport, heeft na een gedegen vergelijking gekozen voor een DAF XF 440 FTG in Silent-uitvoering. Allers Bedrijfswagens, vestiging Venlo, heeft de trekker onlangs afgeleverd.

Chauffeur Rob Joosten met zijn nieuwe XF
Chauffeur Rob Joosten met zijn nieuwe XF

“En we zijn helemaal happy!”, reageert directeur-eigenaar Wilar Hogenkamp, “De chauffeur, Rob Joosten, vindt hem fantastisch rijden. En als hij dat zegt, dan is dat ook echt zo. Hij heeft al heel veel verschillende trucks gereden en veel kilometers afgelegd. Hij is zelfs gelauwerd als Gouden Ridder van de Weg en dan behoor je tot de beste chauffeurs.”

Hombergh uit het Limburgse Lomm ontwikkelt en produceert kisten, kratten en speciale pallets waarop zware machines kunnen worden vastgezet en vervoerd. Ook maakt het bedrijf productdisplays van hout voor shop-in-shop-presentaties en onderdelen voor winkelinrichting. Hogenkamp: “Alles is van hout. We hebben ons hierin gespecialiseerd. Het is allemaal maatwerk. Voor het vervoer maakten we afgelopen jaren gebruik van transportbedrijven. Voor de flexibiliteit, de kwaliteit en het onderscheid wilden we toch een eigen, mooie vrachtauto.”

Diverse truckleveranciers werden aangeschreven. De offerte van DAF en dan met name van dealer Allers Bedrijfswagens paste het best bij de wensen. “Er is adequaat gereageerd en goed meegedacht. Dat gaf de doorslag. En dan is het natuurlijk geweldig dat de DAF nu in de praktijk zeer goed bevalt en rijdt.”

Hombergh Lomm krijgt binnenkort nog twee trailers in dezelfde huisstijl. Ook die zijn specifiek ontworpen voor de transporttaken bij het Limburgse bedrijf. “Onze houten eindproducten leveren geen zware lading op. Na het lossen willen we echter ook een vracht hout als grondstof voor onze productie mee terug kunnen nemen. Daarvan is het gewicht hoger en dus moet de combinatie daarop berekend zijn. Daarom hebben we ook gekozen voor een XF met twee assen achter, een 6×2 dus.” De DAF XF heeft verder de ruime Super Space Cab, een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak, een MX motorrem en een compleet veiligheidspakket in de vorm van adaptieve cruisecontrol (ACC), een automatisch noodremsysteem (AEBS), waarschuwing bij rijstrookwissel (LDWS) en stabiliteitscontrole (VSC).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer